OPROŠTAJ SA STILOM: / Olimpijska pobjednica prvi put u sezoni došla do postolja i objavila kraj karijere

Image
Foto: AFP

Julia Mancuso više neće profesionalno skijati

19.1.2018.
12:34
AFP
VOYO logo

Američka skijašica Julia Mancuso, olimpijska pobjednica u veleslalomu iz Torina 2006., koja se nije uspjela kvalificirati za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, u petak je objavila da odlazi u mirovinu nakon današnje utrke spusta u Cortini d'Ampezzo gdje se prvi put popela na pobjedničko postolje. Mancuso (33) ima problema s kukom već tri godine što ju je vjerojatno spriječilo da nastupi i na ovim ZOI koje se održavaju u Južnoj Koreji od 9. do 25. veljače.

"Na žalost, nisam uspjela dovoljno napredovati da ponovno budem kompetitivna na najvišem svjetskom nivou, ali sam ponosna jer sam se borila do kraja. I zato s velikim srcem kažem do viđenja natjecanjima", kazala ja Mancuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijska pobjednica iz Torina je američka skijašica s najviše medalja na olimpijskim igrama, sa srebrom u spustu i u kombinaciji sa ZOI u Vancouveru iz 2010. i broncom u kombinaciji sa ZOI u Sočiju. U Svjetskom kupu, Mancuso je pobijedila u sedam utrka, a na pobjedničko postolje se penjala 36 puta u 398 utrka.

"Imala sam tešku borbu s kukom zadnje tri godine, dala sam sve od sebe da se mogu natjecati na najvišoj razini i da mogu sudjelovati na svojim petim olimpijskim igrama", dodala je Mancuso koja nije slavila u Svjetskom kupu zadnjih šest godina, a zadnji se put popela na pobjedničko postolje u Lake Louiseu 2014. kada je bila treća u spustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike