Play ponuda

ONI SU NAŠ PONOS: / Nakon što su oduševili na EP-u u Italiji, hrvatski junaci imaju nove visoke ciljeve

Image

Na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je od 10. do 17.

20.6.2016.
15:41
Play ponuda

"Mogu samo čestitati našim atletičarkama i atletičarima koji su u konkurenciji više od 6000 sportaša s invaliditetom po broju osvojenih odličja svrstali Hrvatsku na deveto mjesto u konkurenciji 33 države od kojih mnoge puno više izdvajaju za sport osoba s invaliditetom" rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Izbornik naše atletske paraolimpijske reprezentacije Tomislav Krističević naglasio je da rezultati koje su postigli naši sportaši u Italiji pripadaju svjetskom vrhu i izrazio uvjerenje da će sportaši vrhunsku formu zadržati i do Paraolimpijskih igara koje će se od 7. do 18. rujna održati u Rio de Janeiru.

Uvjeren sam da će naši sportaši uspjeti zadržati visoku formu

"Iako do početka POI ima više od dva mjeseca uvjeren sam da će naši sportaši uspjeti zadržati visoku razinu forme. Ne bih nikoga posebno izdvajao ali osvajači zlatnih odličja na EP Zoran Talić, Branimir Budetić i Ivan Katanušić, kao i srebrnih medalja Mikela Ristoski, Miljenko Vučić i Velimir Šandor su i naši glavni aduti za osvajanje paraolimoijskih odličja. Ipak izdvojio rezultat Branimira Budetića u bacanju koplja koji je u kategoriji slabovidnih (F13) za sva centimetra popravio vlastiti svjetski rekord od 65,74 metra, kao postignuće Ivana Katanušića koji je u istom danu osvojio najprije srebrnu medalju u bacanju diska, a onda i zlatnu u kugli u kategoriji osoba s podkoljeničnom amputacijom (F44). Posebna nam je čast što je naš Ivan izabran da na predstojećem Europskom atletskom prvenstvu u Amsterdamu početkom srpnja izvan konkurencije nastupi u bacanju diska" kazao je Krističević.

Po riječima glasnogovornika POI-a Darka Matića od naših paraolimpijaca pravo nastupa u Rio de Janeiro izborilo je sedam atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača, te jedan strijelac i judašica, a put u Brazil po izlasku altetkih ljestvica krajem lipnja mogao bi osigurati i još jedan atletičar.

Play ponuda
Play ponuda