NEVJEROJATNO / Ona je odbojkaški Michael Jordan: Srpkinja dominira svjetskim prvenstvom na čudesan način

Image

U borbi za zlato će se večeras susjedama pridružiti ili Brazilke ili Talijanke no tko god im dođe na noge morat će smisliti paklen plan za Tijanu koja je do sad na turniru svojoj ekipi donijela 215 bodova u osam utakmica

13.10.2022.
21:49
VOYO logo

Reprezentativke Srbije došle su na korak do obrane naslova svjetskih prvakinja u odbojci. Fantastičnom igrom su se plasirale u finale gdje će braniti zlato osvojeno 2018. godine. Iako cijela reprezentacija igra na iznimno visokom nivou, jedna djevojka impresionira iz utakmice u utakmicu.

Riječ je o Tijani Bošković. Liderica srpske reprezentacije neosporno je najbolja odbojkašica na svijetu u ovom trenutku što sa stilom potvrđuje i na ovom prvenstvu.
U grupi su njenu moć osjetile Kanađanke, Bugarke, Njemice i Amerikanke. Naime, Bošković je skupljala 22 boda protiv Bugarske, 23 protiv Kanade, 24 u duelu s Njemačkom te 25 protiv Amerikanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juriša na drugo svjetsko zlato

Odmarala je protiv Kazahstanki, a onda je u nešto slabijem ritmu nastavila u grupi druge faze protiv Poljakinja i Dominikanske Republike kombinirano ostvarivši 29 poena u te dvije utakmice.

No kad su svi mislili da Tijana Bošković usporava, Turkinjama je natrpala 23 poena, a onda je došlo do prave eksplozija. U četvrtfinalu protiv Poljske je ostvarila teško zamislivih 36, a u polufinalu Amerikankama 33 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za zlato će se večeras susjedama pridružiti ili Brazilke ili Talijanke no tko god im dođe na noge morat će smisliti paklen plan za Tijanu koja je do sad na turniru svojoj ekipi donijela 215 bodova u osam utakmica.

Bošković do sada ima sedam medalja s velikih seniorskih natjecanja, dvadesetak individualnih i klupskih titula, a drži i aktualni svjetski rekord s najbržim servisom za žene u povijesti (110.3 km/h) .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo