ŠTETA /

Korak ga je dijelio od olimpijske medalje: Dominikanac ipak prejak za Veočića

Image

Hrvatski boksač od 17h lovi olimpijsku medalju, a prijenos pratite uživo na portalu Net.hr

2.8.2024.
15:29
VOYO logo

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u petak je izgubio u boksačkome četvrtfinalu poluteške kategorije. Dominikanac Cristian Javier Pinales bio je prejak i slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Premda nije uspio doći medalje na Olimpijskim igrama, Veočić može biti zadovoljan turnirom u Parizu.

Image
ZASLUŽILI SU /

Održan doček braći Sinković: 'Da je netko pisao holivudski scenarij, ne bi bio bolji od ovog'

Image
ZASLUŽILI SU /

Održan doček braći Sinković: 'Da je netko pisao holivudski scenarij, ne bi bio bolji od ovog'

U prvoj rundi Veočić je bio povučeniji. Čekao je hrvatski boksač s distance i upućivao nekoliko udaraca u prazno. Sjajno mu je sjeo lijevi direkt, no Dominikanac je bio konkretniji i agresivniji te mu je pripala prva runda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veočić je krenuo agresivnije u drugoj rundi, no i dalje nije Slavonac pravi. Dominikanac je kontorlirao borbu, bio je mirniji. Nakon svakoga udaraca ulazio je u klinč. Probao je Veočić s krošeima, ali samo je jedan prošao. Veočić je izgubio i drugu rundu morat će na sve ili ništa.

Trebao je Veočić u trećoj rundi ići na sve ili ništa. Ipak nije išlo. Dominikanac je veliki protivnik, koristio je svoje duge ruke da drži Veočića u distanci i ništa mu nije mogao hrvatski boksač. Na kraju je PInales odnio zasluženu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca i prolazi dalje u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik će mu biti bolji iz susreta između Kazahstanca Oralbayja i Azerbajdžanca Allahverdiyeva, a polufinalni susret na rasporedu je 4. kolovoza

Ništa od druge hrvatske boksačke medalje

Filip Hrgović jedini je Hrvat s olimpijskom medaljom nakon osamostaljenja kada je bio brončani u Riju 2016. Mate Parlov i Ante Josipović osvojili su olimpijsko zlato, a Damir Škaro srebro, no to je bilo pod zastavom Jugoslavije.

Boksač iz Slavonskog Broda imao je priliku biti drugi hrvatski boksač s olimpijskim odličjem. Osmi je nositelj na turniru, a do četvrtfinala je stigao pobjedom protiv Jordanca Husseina Ishaisha.

Cristian Javier Pinales izborio je četvrtfinale kroz dvije borbe protiv Tajvana i Kine gdje je slavio jednoglasnim odlukama sudaca. Veočić je favorit, ali opasan je i Dominikanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinales je prouzročio najveću senzaciji turnira i izbacio prvog nositelja Kineza Tuohetaerbiekea. Nije to jedini njegov veliki skalp. Prije godinu dana pobijedio je dvostrukog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Kubanca Alena Lopeza Cardonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo