Play ponuda

Ogroman udarac Medveščaku: Otišao je najbolji igrač!

shimmer fallback

Vratar Medveščaka i 'najzabavniji vratar KHL-a' Barry Brust danas je napustio KHL Medveščak Zagreb.

4.11.2014.
13:35
Play ponuda

''Odluka nije bila laka. Brust je bio veliki dio našeg kluba, znatno je zaslužan za uspjeh koji smo ostvarili, a i popularan je bio među navijačima. No, kada igrač dobije ponudu kakvu je on dobio, uz sigurno mjesto u momčadi do kraja ove i garantirani ugovor za iduću sezonu, s plaćom koja je višestruko veća nego što ju je imao ovdje, ne postoji način da ga zadržimo i dužni smo poštovati zahtjev igrača i klauzule ugovora“ poručio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox putem službene web-stranice kluba.

„Jedini način da naš klub odgovorno funkcionira i da poštuje svoju financijsku fleksibilnost i opstojnost jest da radi u skladu sa svojim budžetima. To znači da dovodimo igrača za malu plaću, a kad igrač procvjeta u klubu za očekivati je kako će prihvati veću ponudu drugog kluba, što se dogodilo već nekoliko puta, na što mi jednostavno nismo u mogućnosti financijski odgovoriti.

Naravno, s takvim situacijama mi se ne nosimo lako, pogotovo kada je riječ o odlasku dobrih igrača. Tu su sada naša tri golmana koji ostaju i u potrazi smo za još jednim golmanom koji se želi dokazati na ovoj razini. Nadamo se da ćemo naći to pojačanje u što kraćem roku. Brust se dokazao u ovoj ligi i bilo je za očekivati da dobije ponudu kao i drugi top golmani u ovoj ligi. Želimo mu puno sreće u profesionalnoj karijeri", dodao je Fox.

Brust se Medvjedima pridružio 2013./2014. sezone i odigrao je 27 KHL utakmica, ostvario 4 shutouta, dva puta je bio proglašen golmanom tjedna i jednom golmanom mjeseca lige. Ove sezone je branio u 19 utakmica, imao postotak obrana 93,3 (597 udaraca, 557 obrana), prosjek primljenih golova po utakmici 2.15, te dva shutouta.

„Brust je jutros napustio klub. Mogu potvrditi da klub jest ostvario određenju financijsku odštetu zbog raskida ugovora. Iznos odštete je poslovna tajna. Ono što je sigurno jest da će sva sredstva - ona dobivena odštetom zbog raskida ugovora kao i sredstava preostala iz igračevog sezonskog ugovora, biti iskorištena za dovođenja novog vratara“, tehnički je pojasnio glasnogovornik kluba Ranko Vučinić.

Play ponuda
Play ponuda