Play ponuda

Održano prvenstvo Srbije u padobranstvu (FOTO)

shimmer fallback

Dominacija „Grifona“

18.7.2013.
11:25
Play ponuda

Nakon pet dana izvođenja padobranskih skokova na sportskom aerodromu Čenej kod Novog Sada, od 10. do 14. jula, dobili smo državne prvake u klasičnim padobranskim disciplinama (skokovi na cilj i figurativni skokovi).

U pojedinačnoj konkurenciji u generalnom plasmanu od ukupno 21 takmičara, prvo mesto je osvojio Slobodan Terzić iz Padobranskog kluba „Grifon“ iz Beograda. Drugu poziciju je zauzeo Miroljub Janićijević iz Padobranske ekipe Vojske Srbije „Nebeske vidre“ i treće mesto Slobodan Marković iz PK „Grifon“.

Najbolja ekipa 59. padobranskog prvenstva Srbije je Padobranski klub „Grifon“, ispred drugoplasirane ekipe PEVS „Nebeske vidre“ i trećeplasirane ekipe Aerokluba „Naša Krila“ iz Paraćina.

U skokovima na cilj najbolji je bio Miroljub Janićijević. Drugo mesto je osvojio Aleksandar Cvetković iz AK „Smederevo“, a treće mesto Slobodan Terzić iz PK „Grifon“.

Ljubiša Naumović iz AK „Naša Krila“ iz Paraćina je zauzeo prvo mesto u figurativnim skokovima, ispred Slobodana Terzića na drugom mestu i Slobodana Markovića na trećem mestu.

Padobranski klub „Grifon“, koji u većini čine članovi Protivterorističke jedinice MUP Srbije, besprekorno je organizovao čitav događaj u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije i uz podršku PTJ.

Pored takmičara iz zemlje, ugošćeni su i padobranci iz Rusije, Bugarske i Crne Gore, koji su se takmičili u okviru Otvorenog padobranskog prvenstva, koje je istovremeno održano.

U otvorenoj ženskoj konkurenciji prvo mesto su podelile Radmila Đurić iz PEVS „Nebeske vidre“ i Svetlana Simić iz AK „Naša krila“, dok je treće mesto osvojila Ana-Marija Grubač, takmičarka iz Crne Gore.

U juniorskoj konkurenciji sva tri prva mesta su otišla mladim padobrancima iz Rusije. Slobodan Terzić iz PK „Grifon“ je osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu otvorene konkurencije, ispred drugoplasiranog Miroljuba Janićijevića iz PEVS „Nebeske vidre“ i trećeplasiranog Slobodana Markovića iz PK „Grifon“. Ekipno je prvo mesto zauzeo tim iz Rusije, drugo mesto PK „Grifon“ i treće mesto PEVS „Nebeske vidre“.

Najbolje padobrance Srbije tek očekuje najveće ovogodišnje takmičenje - šest reprezentativaca će nastupiti na Evropskom padobranskom prvenstvu u klasičnim disciplinama, koje se održava od 22. do 26. avgusta u Rusiji.

Play ponuda
Play ponuda