ODLUKA KOJA JE ZAPREPASTILA SRBIJU: / Izbornik otpisao najbolje igrače za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Profimedia

I dalje će Srbija biti dovoljno jaka, ali više ne i favorit za medalju

29.6.2019.
8:41
Profimedia
VOYO logo

Na skorašnjem Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Južnoj Koreji Srbija neće biti prvi favorit za naslov. Neće ni drugi ni treći, ma teško i četvrti. Ne, nismo odjednom poludjeli, već samo ukalkulirali doista iznenađujuću odluku njihovog izbornika, koja je na prvu izazvala i solidno blagi šok kod naših susjeda. Naime, "šef" Dejan Savić odlučio je da na SP u Gwangju ide bez najboljih igrača, točnije njih sedmorice najiskusnijih.

Doista, teško je odmah i povjerovati u takvo što, da su turnira kao što je svjetska smotra oslobođeni Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović te oba vratara Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović. No, ipak postoji objašnjenje. Zapravo, plan koji bi se Srbima mogao itekako brzo isplatiti u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj prijedlog da odmore ukoliko osvojimo Svjetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada se možemo mnogo lakše pripremati za Tokio", rekao je Savić.

Respektabilna družina

Srbija je, podsjetnika zbog, prije šest dana pobijedila Hrvatsku o onom kataklizmičkom finalu pogotkom iz peterca 17 sekundi prije kraja. Osigurala je Olimpijske igre i upravo se zbog njih njen izbornik odlučio na ovakav potez. Uostalom, veliku će šansu sada dobiti mlađi. Tako bi to i moralo ići želite li konstantno trajati na vrhu što je kod Srba slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niz godina, a posebno u posljednje dvije, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauzraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom natjecanju mogli osjetiti pravu atmosferu i sebe predstaviti kao igrače sposobne da igraju poslije Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju."

I dalje će Srbija biti dovoljno jaka, ali, kažemo, više ne i favorit za medalju makar su tu i dalje prvoklasni igrači poput Mandića i Ćuka, pa braća Rašović, Jakšić, Drašović, Ranđelović... Respektabilna družina svakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija za SP:

Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Recco), Viktor Rašović (Szolnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Trieste), Đorđe Lazić (Szolnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Szolnok), Nikola Dedović (Spandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miskolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo