Odbojkašice oduvale Italijanke i ušle u polufinale

Bez izgubljenog seta

11.9.2013.
22:36
VOYO logo

Naše najbolje odbojkašice furiozno su prošle u polufinale šampionata Starog kontinenta, deklasiravši Italiju 3:0 (25:14, 28:26, 25:18), piše Mondo.

Naredni rival u borbi za odbranu titule evropskog prvaka biće im Rusija, koja je pobedila Tursku, takođe 3:0 (25:20, 25:23 i 25:19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nešto više od sat vremena efektivne igre bilo je potrebno izabranicama Zorana Terzića za pobedu u sredu uveče.

Dominirala je naša ekipa u okršaju sa bivšim evropskim prvakom. Za klasu je Srbija bila bolja u prvom i trećem setu, samo u drugom su Italijanke bile ravnopravan rival, međutim, Maja Ognjenović je u stilu Nikole Grbića uzela stvar u svoje ruke i baš kao nekadašnji kapiten muške selekcije smečovala za osvajanje tog dela meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimistične izjave stizale su prethodnih dana iz tabora naše selekcije, samopouzdanja, uoči okršaja sa Italijom, nije manjkalo našim igračicama, ali niko nije mogao da zamisli da će plasman u polufinale biti tako furiozan.

Viđen je neverovatan prvi set u režiji najboljih odbojkašica Srbije! Povele su 9:0 na početku četvrtfinalnog meča protiv jedne od najboljih ekipa Evrope i sveta. Nisu Italijanke znale šta ih je snašlo! Ognjenovićeva i drugarice su igrale perfektno, bez greške (prvi su napravile tek u završnici seta 21:9!). U skorijoj istoriji nisu popularne Azurine lošije otvorile utakmicu, uspele su, u finišu seta, da donekle konsoliduju redove, ali to je bilo dovoljno tek da rezultat na semaforu bude ''podnošljiv'' – 25:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu – drugačija slika na terenu. Vratile su se Italijanke iz ponora, zaigrale onako kako umeju, išlo im je na ruku i opuštanje u redovima našeg tima. Napravile su i nekoliko grešaka Srpkinje, slabiji prijem pratila je lošija organizacija napada. Brejk su evropske šampionke napravile tek kod drugog tehničkog tajm auta (16:15), bilo je to prvo vođstvo Srbije u ovom delu meča. Usledila je potom vrlo zanimljiva završnica u kojoj Italijanke nisu iskoristile tri set lopte. Srpkinje su bile koncentrisanije, prevagnulo je, u igri poen za poen, iskustvo našeg tima, realizovale su prvu set loptu za vođstvo od 2:0.

U trećoj deonici repriza prvog seta, već demoralisane Italijanke igrale su sa zadnjim snagama. S druge strane, nezaustavljive Ognjenovićeva i drugarice, s minimalnim oscilacijama u napadu, uz vrlo dobar servis, sjajan blok i požrtvovanu odbranu, gazile su ka polufinalu. Osim devojaka, sve pohvale za pruženu igru i ostvaren rezultat zaslužuje i stručni štab naše selekcije, na čelu sa selektorom Terzićem. Dobro pripremljenu a onda i realizovana taktika donela je novi uspeh!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni mečevi igraće se u petak od 17.00 i 20.00, dok su duel za treće mesto i finale zakazani za subotu u istim terminima.

Foto: FIVB

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo