PROCURIO VIDEO TUČNJAVE: / 'Grčki trener je naredio brutalan napad na hrvatske vaterpoliste'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Dobar rezultat hrvatske U19 reprezentacije na jakom međunarodnom vaterpolskom turniru u Beogradu ostao je u debeloj sjeni nesvakidašnjeg i ružnog incidenta s finalne utakmice.

4.7.2016.
9:25
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Hrvatska je protiv Grčke imala prednost 11:9 kada je, nepune četiri minute prije kraja utakmice, započela tučnjava u bazenu koja će se pretvoriti u masovno šaketanje u kojem su sudjelovali i igrači s klupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije nastavljena nego je registrirana rezultatom koji je semafor pokazivao prije nego što je započeo kraval.

Oglasio se HVS

Oglasio se i Hrvatski vaterpolski savez čije objašnjenje događaja prenosimo u cjelovitom priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-19 proteklog tjedna nastupila je na jakom međunarodnom turniru u Beogradu. Turnir je trebao poslužiti kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava u Nizozemskom Alphenu u rujnu mjesecu. Dobre igre tijekom cijelog turnira pokvarili su događaji u finalnoj utakmici naše selekcije protiv reprezentacije Grčke. Naime, kod vodstva naše momčadi 11-9 u zadnjoj četvrtini, došlo je do opće tučnjave inicirane od strane grčkih igrača, nakon koje je utakmica prekinuta.

Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid jer očito nisu mogli podnijeti poraz. Nakon svega toga njihov trener, inače proslavljeni bivši grčki reprezentativac, na njihovim portalima daje izjavu kako su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid. Na žalost, tu potpuno netočnu izjavu prenijeli su i neki naši portali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po odluci se vidi tko je kriv

Sreća u nesreći je u tome da smo snimajući utakmicu za naše potrebe zabilježili i trenutak brutalnog napada trojice grčkih igrača na jednog našeg. U tom trenutku, a tome je svjedočio i sudac utakmice, taj isti grčki trener naređuje svojoj klupi da uđe u teren, premda nitko od njegovih igrača u bazenu nije bio ugrožen.

Našim igračima nije preostalo ništa drugo nego da krenu u obranu svoga suigrača koji je u tom trenutku bio napadnut od strane gotovo cijele grčke momčadi. Došlo je do tučnjave na sredini bazena ispred zapisničkog stola, no i kad se sve smirilo igrač grčke selekcije broj 12 brutalno je nokautirao našeg vratara, koji se cijelo vrijeme trudio smiriti tenzije i spriječiti sukob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo