OBJAVLJENO KOLIKO JE ANTE KOSTELIĆ ZARADIO U KARIJERI, OGLASILI SE I IZ REPREZENTACIJE: / 'On je to nešto krivo shvatio...'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Od sljedeće godine, kako doznaje RTL Sport, treneri osvajači svjetskih i olimpijskih medalja primat će sportsku mirovinu, baš kao i igrači

5.5.2021.
20:46
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Istinski velikan hrvatskog sporta Ante Kostelić otišao je nedavno s 82 godine u zasluženu mirovinu. Otac najbolje skijašice i skijaša u povijesti Hrvatske – Janice i Ivice Kostelića odlučio je da je vrijeme da prestane trenirati hrvatsku skijašku reprezentaciju.

Legendarni Gips bio je kovač mnogih medalja i njegovo će ime ostati upamćeno u hrvatskoj povijesti, no u javnosti su odjeknule njegove izjave kako će nakon svih tih uspjeha imati mirovinu 2500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio, ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom društvu je čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen. Kako ja mogu biti zadovoljan, kad oni koji ocjenjuju nisu zadovoljni? Onaj tko je mene degradirao iz vrhunskog trenera u nekakvog drugog, znači da nije zadovoljan sa mnom. Zar tebi nije neugodno da čuješ da ću ja npr. imati penziju od dvije i pol tisuće kuna?”, rekao je Kostelić u nedavnom intervjuu za HRT.

Image
JAVNOST PODIVLJALA ZBOG KOSTELIĆEVIH IZJAVA O MIROVINI: /

Legendarnom treneru poručili - 'Pa nisu skijali za mene, već za sebe'

Image
JAVNOST PODIVLJALA ZBOG KOSTELIĆEVIH IZJAVA O MIROVINI: /

Legendarnom treneru poručili - 'Pa nisu skijali za mene, već za sebe'

'Mislim da je nešto krivo shvatio'

Ante Kostelić je osim redovite plaće skijaškog saveza, kao vrhunski trener olimpijskog odbora, od 2002. do 2018. primao mjesečnu naknadu od 23 tisuće kuna. Te 15 tisuća kuna kao vrsni trener posljednje dvije godine. Kad se ti iznosi zbroje, stižemo do svote od 4 milijuna i 776 tisuća kuna zarade u karijeri, izvijestio je RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te zarade, kao i svaki građanin može uplaćivati doprinose za mirovinu. Dok im se standardna mirovina isplaćuje kao zaposlenicima kluba ili saveza. A izvijestili su i da bi se situacija po pitanju mirovina vrhunskih trenera trebala promijeniti. Od sljedeće godine, kako doznaje RTL Sport, treneri osvajači svjetskih i olimpijskih medalja primat će sportsku mirovinu, baš kao i igrači.

"Mislim da je Ante nešto krivo shvatio, nismo još ni predali zahtjev za njegovu mirovinu. Ne može se znati kolika će ona biti iako mi imamo neke okvirne kalkulacije i njegova mirovina bi trebala biti neusporedivo veća", rekao je za RTL direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo