NOVI HRVATSKI JUNACI JEDVA SPAJAJU KRAJ S KRAJEM: / 'Posao u HV-u nam je propao, nemamo ni zdravstveno ni mirovinsko'

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Hrvatski sportski junaci Šime Fantela i Igora Marenić osvojili su danas za Hrvatsku zlatnu medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

18.8.2016.
22:17
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Zadranin i Cresanin donijeli su u četvrtak našoj zemlji prvo jedriličarsko zlato u povijesti. Aktualni svjetski prvaci dominirali su od starta natjecanja u klasi 470 i u plovu za odličja potvrdili zlatnu medalju ispred australske i grčke posade.

Image
IMAMO ČETVRTO ZLATO U RIJU! /

Jedriličari Fantela i Marenić obranili prednost i postali olimpijski pobjednici!

Image
IMAMO ČETVRTO ZLATO U RIJU! /

Jedriličari Fantela i Marenić obranili prednost i postali olimpijski pobjednici!

'Proračun od 100 kuna'

"Osjećam samo mir i sreću, iako je ovo predugo trajalo, čak devet dugih dana i ne sjećam se napornijeg natjecanja u životu. Bili smo koncentrirani na startu, a odmah smo vidjeli da Australci idu na Grke u borbi za srebro. Kontrolirali smo utrku i odradili savršen posao za olimpijsko zlato. Brod je bio stvarno vrlo brz, jedra su bila savršena, a ni mi nismo bili loši. Pobijedili smo i te Australce kojima je proračun valjda 100 milijuna eura, a nama za usporedbu 100 kuna. Oni imaju ogroman tim i tehnologiju iza sebe, prognostičare, svakakva čuda, a mi bacamo u more običnu spužvu umjesto plutača. Mislim da smo odjedrili najbolju utrku u životu, sazreli smo, a samo kada se sjetim Igara u Londona, kada su nas u Weymouthu Novozelanđani već u prvom plovu izbacili iz igre za medalje...", rekao je Fantela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U sličnom je tonu pričao i njegov partner iz broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je iznimno teško ostati smiren, pogotovo u srijedu kada je odgođen plov. Zahvaljujem svima koji su nam omogućili ovo zlato, svojim i Šiminim roditeljima i jedva čekam doček prvo u Zadru, gdje živimo, a potom i na mom Cresu. Odlično funkcioniramo zajedno, naravno da ima i svađa, ali su one čisto oko tehničkih pitanja i jedrenja", rekao je Marenić.

'Gisele, javi se'

Nakon komentara velikog uspjeha, na redu su u razgovoru s novinarima stigle i one manje lijepe teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po sredstvima koje dobivamo samo iz HOO-a sigurno ne bismo ostvarivali ovakve rezultate. Bili smo obojica zaposleni u Hrvatskoj vojsci, ali je to propalo, pa smo sada bez zdravstvenog, mirovinskog i ostalog", požalio se Fantela, a Marenić je dodao kako dvojac još uvijek nije donio odluku o svojoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, morat ćemo sjesti i dobro razmisliti što ćemo kada se ova gungula slegne. Imamo već 30 godina, Šime je nadomak ženidbe, i ja ću zasnovati obitelj, a sve to će biti jako teško samo s našim stipendijama. Mi smo i ovako netipična posada u 470, gdje je kormilar obično niži od flokista, a kod nas je obrnuto, pa Šime mora jako paziti na težinu", pojasnio je Igor, još mokar od kupanja nakon pobjednosnog prolaska ciljem.

Za kraj su Šime i Igor objasnili i da su pobjednički brod nazvali po slavnoj brazilskoj manekenki Gisele Bündchen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brod nas je služio savršeno, bio je nadnaravno brz. Gisele, hvala ti, i javi se", našalili su se na kraju zlatni hrvatski olimpijci.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo