NOVA SEZONA SA 56 UTAKMICA U REGULARNOM DIJELU ZAPOČINJE 13. SIJEČNJA: / Potvrđeno iz Amerike

Image
Foto: Profimedia

NHL potvrdio da će nova sezona s 56 susreta u regularnom dijelu početi 13. siječnja

21.12.2020.
9:16
Profimedia
VOYO logo

Vodstvo sjevernoameričke hokejaške lige (NHL) potvrdilo je u nedjelju da će nova sezona početi 13. siječnja, a s Udrugom NHL igrača (NHLPA) dogovoreno je da će ona u regularnom dijelu brojati 56 utakmica.

Trening kampovi momčadi otvorit će se 3. siječnja

"I dok smo svjesni izazova ispred nas, kao što smo bili svjesni na proljeće, zdravlje i sigurnost svih sudionika i društva u kojem živimo i igramo hokej i dalje će biti na prvom mjestu", rekao je povjerenik lige Gary Bettman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trening kampovi momčadi otvorit će se 3. siječnja, ali neće biti pripremnih utakmica. Sedam momčadi koje nisu odigrale ni jednu utakmicu u nastavku prošle sezone moći će započeti svoje aktivnosti nešto ranije, 31. prosinca. navodi se na službenim stranicama NHL-a.

'U doigravanju će sudjelovati 16 momčadi'

Momčadi će igrati u regularnom dijelu sezone samo unutar privremeno formiranih divizija, a prve četiri momčadi iz svake će se plasirati u doigravanje. U Istočnoj, Centralnoj i Zapadnoj diviziji osam momčadi igrat će međusobno nakon osam susreta s ostatkom divizije, a u Sjevernoj diviziji, koja je u potpunosti kanadska sa sedam momčadi, momčadi će međusobno odigrati devet ili deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U doigravanju će sudjelovati 16 momčadi, a format će biti kao i inače jer će momčadi igrati na četiri pobjede u svim krugovima doigravanja. Očekuje se da će sezona završiti 8. svibnja, što će vodstvu lige omogućiti planiranje uobičajene sljedeće sezone u listopadu 2021. godine.

Trenutni plan povratka na led predviđa igranje u domaćim dvoranama bez prisutnosti gledatelja, što se može promijeniti tijekom sezone, priopćilo je vodstvo NHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja utakmica prošle sezone odigrana 28. rujna

Zadnja utakmica prošle sezone odigrana je 28. rujna kada je momčad Tampa Bay Lightninga pobijedila Dallas Stars sa 2- 0 u šestoj utakmici finala i osvojila Stanley Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo