NOVA OLIMPIJSKA ODLIČJA PRIVUKLA NAJVIŠE POZORNOSTI: / Predstavljanjem obilježeno godinu dana do početka OI u Tokiju

Image
Foto: Profimedia

Točno godinu dana ostalo do početka Olimpijskih igara u Tokiju

24.7.2019.
12:45
Profimedia
VOYO logo

Točno godinu dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Tokiju, gdje su u srijedu predstavljena odličja za koja će se najbolji sportaši svijeta boriti od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine. Medalje je dizajnirao Junichi Kawanishi, a upravo su nova olimpijska odličja privukla najviše pozornosti od uzvanika na ektravagantnoj svečanosti u japanskom glavnom gradu, kojom je obilježeno godinu dana do početka Igara.

Odličja su kružnog oblika s promjerom od 85 milimetara, a na njoj su prikazane grčka božica pobjede Atena i olimpijski simboli. Odličja su izrađena od recikliranih metala koji su pribavljeni iz 6,21 milijuna odbačenih elektroničnih naprava doniranih s područja cijelog Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sport zbližava svijet i pruža jednaku priliku svima. To je bit sporta, što smo naučili prije 55 godina kad smo prvi put ugostili Olimpijske igre u Tokiju", rekao je japanski premijer Shinzo Abe u obraćanju uzvanicima.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach rekao je da je Tokio najbolje pripremljen domaćin Igara godinu dana uoči početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to prelijepa i jedinstvenaprilika za naše japanske domaćine kako bi svijetu mogli pokazati najbolje od Japana", izjavio je Bach. Organizatori su već prodali 3,22 milijuna ulaznica za sva natjecanja, a više od 200.000 ljudi prijavilo se za volontiranje tijekom Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo