ODUŠEVIO PLANETU / Nova globalna senzacija Luke Littler u polufinalu Svjetskog prvenstva: Dvije pobjede udaljen je od povijesti

Image
Foto: Profimedia

Čudesni Luke Littler je u polufinalu SP-a u pikadu. Ima 16 godina i samo dvije pobjede ga dijele od povijesti

1.1.2024.
21:10
Profimedia
VOYO logo

Luke Littler, nova globalna tinejdžerska senzacija, izborio je u ponedjeljak na Novu godinu polufinale Svjetskog prvenstva, javlja poznati britanski tabloid Daily Mail.

Image
'ŽIVOT MI SE PROMIJENIO' /

Najnovija tinejdžerska globalna senzacija: Uspoređuju ga s Peleom i Tysonom, a čitava Premier liga želi ga upoznati

Image
'ŽIVOT MI SE PROMIJENIO' /

Najnovija tinejdžerska globalna senzacija: Uspoređuju ga s Peleom i Tysonom, a čitava Premier liga želi ga upoznati

Jučer smo pisali o tinejdžeru o kojem bruji čitava Engleska i kojeg svi živi u Premier ligi žele upoznati i slikat se s njim...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luke Littler (16) postao je nova globalna senzacija. Tinejdžer je nevjerojatne dvije pobjede udaljen od dostizanja vrhunca u pikadu. Nevjerojatno što je sve postigao tako mlad. Uspoređuju ga s velikanima svjetskog sporta, 'besmrtnicima'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman među četiri najbolja na svijetu izborio je jednako dominantno kao što je i do sada igrao na turniru. Nakon što je prethodno u 2. kolu izbacio peterostrukog prvaka, Nizozemca Raymonda van Barnevelda, u četvrtfinalu je 16-godišnji Littler izbacio i 28. nositelja, Sjevernoirca Brendana Dolana s 5:1 u setovima.

Britanski čudesni klinac, koji igra pikado od svoje četvrte godine i to radi na način na koji nitko nikad to nije radio, dovršio je dominantnu pobjedu od 5-1 u Alexandra Palaceu, povisivši na 4-0 u setovima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Littler je bio ohrabren podrškom publike unutar kultnog mjesta i unatoč tome što se Dolan vratio i uzeo mu set pri rezultatu 4-1, zaključio je najduži meč na svom turniru dosad, dobivši posljednji set 3-0 i uknjižio svoj mjesto u polufinalu.

O pobjedi, Littler je za ugledni Sky Sports rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U polufinalu sam na svom debiju. Drago mi je što sam došao ovdje. Zaslužio sam to i moje izvedbe su bile sjajne. Danas je dobro prošlo"

Na pitanje što će biti potrebno da ga spriječi da se dočepa trofeja, Littler je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam dobru priliku - kao da sanjam. Dvije utakmice još me dijele od sna svih snova. Definitivno razmišljam o podizanju pehara, sad nakon svega da. Imao sam 4-0 prednosti i bio sam samo jedan daleko. Brendan se vratio i osvojio set. I onda smo opet imali pauzu. Ali, ja sam samo htio to prijeći preko reda", naveo je Liller, koji će se sada u polufinalu suprotstaviti 8. nositelju Robu Crossu, koji je također osvojio turnir na svom debiju 2018. godine."

"Bio je nevjerojatan na debiju", izjavio je Littler za Sky Sports nadahnuvši se Crossom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali i ja sam bio i veselim se glumiti Roba. Nije mi se baš sviđalo buđenje u devet ujutro. Tako da se sutra mogu ohladiti i vratiti se navečer."

Dolan je dobro počeo, pobijedivši u prve dvije dionice meča. No, brzi start 50-godišnjaka nije usporio Littlera, mlađeg od njega čak 34 godine. Da, nevjerojatno zvuči razlika u godinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prošlo dugo prije nego što je stao na noge i stekao samopouzdanje, uzvrativši udarac i osvojio sljedeća tri poteza, uzevši tri serije i prvi set. Littlerovih prvih 180 u četvrtoj dionici podigao je publiku na noge, pjevajući "postoji samo jedan Luke Littler".

Senzacionalni 16-godišnjak je napalio navijače prije pobjede u prvom setu četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Littlerovo samopouzdanje je raslo, osvojio je šest dionica u kasu i nastavio prihvaćati atmosferu publike, čak se ponekad i razigravajući, pitajući publiku za koji broj bi trebao baciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda nad Dolanom produžila je bajku tinejdžera rođenog u Warringtonu – dovevši ga korak bliže naslovu. U svom uvodnom meču, Littler je ušao u povijest zabilježivši najveći prosjek ikada postignut od strane debitanta na putu da porazi Christiana Kista prije nego što je u drugom kolu izbacio Andrewa Gildinga.

Littlerov zadivljujući niz nastavio se pobjedom nad Mattom Campbellom, prije nego što je pobijedio peterostrukog svjetskog prvaka Raymonda van Barnevelda i osigurao mu mjesto u četvrtfinalu u ponedjeljak. 16-godišnjak je razbio Dolana kako bi izborio mjesto u polufinalu i osigurao minimalnu isplatu od £100,000. Nakon što je Littler osvojio drugi set 3-0, Dolan je uzvratio, osvojivši dvije legove u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopustio je svom protivniku da se vrati u natjecanje i Littler nije pogriješio, osvojivši posljednja dva seta, bacivši dva 180 bacanja za povećanje od 3-0. Littler je potom osvojio četvrti set unatoč tome što je izgubio prvu dionicu, Njegovo bajkovito jurišanje na Ally Pally privuklo je široku pozornost, a 16-godišnjak je izjavio da je ludo misliti da je prije gledao Sky Sports News, a sada on daje intervjue za televizijske kuće.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo