NJEGOVA PRIČA RASTOPIT ĆE VAM SRCE: / Maleni Ismail Žufić nema ruke, ali usprkos tome ruši plivačke rekorde

Image
Foto: Visnjik.hr

Sve aktivnosti osmišljene su i provode se da bi se osobe s invaliditetom uključile u društvo

30.3.2019.
21:51
Visnjik.hr
VOYO logo

Ovog vikenda u Zadru se održava regionalno otvoreno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom. Među sudionicima natjecanja u zadarskom Višnjiku istaknuo se Ismail Zulfić, osmogodišnji dječačić bez ruku iz Zenice, koji je pomeo konkurenciju na 50 m leđno. On je u Zadar došao kao član plivačkoga kluba Spid iz Sarajeva, koji drugu godinu zaredom nastupa na ovom natjecanju.

"Ismail je iz Zenice, a triput na tjedan dolazi u Sarajevo na treninge, a tako iz drugi iz bliže ili dalje sarajevske okolice. Provodimo i druge aktivnosti, ne samo plivanje, pa naši članovi skijaju, bave se jahanjem idu u kino…", govorio je za Visnjik.hr Arnel Kapo, osnivač PK Spid, jedinog takvoga kluba u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepa priča

Govori Amel Kapo, nadalje, kako su sve aktivnosti osmišljene i provode se da bi se osobe s invaliditetom uključile u društvo i u svemu bile ravnopravne, kako bi se iskazale u svoj svojoj punini.

"Plivanje je jedan od medija za ostvarenje ciljeva. Naši članovi doista se integriraju na pravi način, ostvaruju značajna sportska postignuća i ujedno kao pojedinci funkcioniraju što je najbolje moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmogodišnji Ismail, dijete bistra pogleda i vesele naravi, trčkarao je po bazenu, jedva je čekao početak zagrijavanja. Čim je navukao kapu i stavio naočale, eto ga uz pomoć jedne trenerice kod startnoga bloka. Njegov skok u bazen imao je elemente gracioznosti, a u prugi je na 25 metara bio, doslovce, kao riba u vodi. I još: na 50 leđno pomeo je konkurenciju došavši na cilj s uvjerljivom prednošću.

"Volim plivat’, veselim se svakom natjecanju!", kazao je kratko Ismail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike