To je bajka! Stiže fantastična vijest za hrvatski sport!

Vrlo ugledni predstavnici Gazproma stigli su u Hrvatsku s namjernom ulaganja u gospodarstvo, ali iza te vijesti stoji i dodatak koji bi mogao imati pozitivne posljedice na cijeli hrvatski sport.

17.1.2013.
8:33
VOYO logo

Naime, mnogima je poznato da je Gazprom najveća ruska tvrtka, najveći eksploatator zemnog plina na svijetu i veliko oružje ruske vanjske politike. No Gazprom rado dio svog enormnog bogatstva ulaže i u sport – nogomet (Liga prvaka i brojni klubovi), hokej...

Gazprom je direktnim ulaganjem u klubove hokejaške lige KHL napravio natjecanje kojim želi konkurirati NHL-u, a u širenju i razvoju te lige vide Medveščak. Već je ranije predsjednik KHL-a Aleksandar Medvedev isticao da je od naredne sezone Medveščak 95% sigurno novi član tog vrhunskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Medvedev (inače veliki ljubitelj Hrvatske koji redovito ljetuje na Jadranu) upravo vođa delegacije Gazproma, generalni direktor Gazprom Exporta usput će obaviti i sportski dio razgovora u hrvatskoj metropoli.

"Predstavnici Gazproma u Zagreb su stigli prvenstveno zbog susreta s predstavnicima Vlade RH. Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović susrest će se s gospodinom Medvedevom tijekom njegova boravka u Zagrebu", šturo je poručio glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić i onda dodao zanimljivo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj dolazak zasigurno je jedna od stepenica mogućeg pridruživanja Medveščaka KHL ligi jer logično je da postizanje potencijalnih poslovnih dogovora ide na korist Medveščaku i drugim sportovima prema kojima je Gazprom iskazao interes kao potencijalni sponzor u slučaju ulaska na hrvatsko tržište."

Budući da je Gazprom već otvorio tvrtku podružnicu u Hrvatskoj, stvar bi trebala biti jasna. Rusi žele ulagati i u hrvatski sport. Fantastična i pomalo bajkovita vijest s obzirom na situaciju u našoj zemlji. Koji su to sportovi i klubovi, osim Medveščaka, možemo samo nagađati, a sigurni smo da nakon objave ove vijesti brojni čelnici naših klubova žele upoznati ruske multimilijardere koji u četvrtak napuštaju Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike