NFL LIGA IZDALA VLASTITE IGRAČE ZBOG - NOVCA: / Donald Trump zaprijetio izmjenama poreznog statuta lige, komesar Goodel odmah promijenio ploču

Image
Foto: AFP
12.10.2017.
7:30
AFP
VOYO logo

Trump je "te i takve" nazvao, ni više, ni manje nego "kučkinim sinovima". Vlasnici klubova i sportaši žestoko su reagirali i kritizirali Trumpove izjave, a NFL momčadi su prosvjedovale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KLEKNULA I OMILJENA AMERIČKA MOMČAD: Trump dobio udarac od kojeg će se teško oporaviti

Trump je dobio pravi šamar i to od najbogatije svjetske sportske momčadi, slavnih Dallas Cowboysa. Vlasnik momčadi Jerry Jones je zagrljen kleknuo s igračima i tako se otvoreno usprotivio Trumpovoj "nacionalističkoj diktaturi", a on je jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su ujedno i Trumpovi donatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo kleknuli, pa onda stajali

Cowboysi su bili stajali za vrijeme himne kako bi pokazali poštovanje zastavi i himni, ali prije toga su zajedno kleknuli kako bi pokazali da se protive Trumpovim izjavama. Čitav slučaj oko "klečanja ili ne klečanja" odjeknuo je u SAD-u i sve se pretvorilo u skandal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘KUČ**** SINOVI’ UJEDINJENI PROTIV TRUMPOVE TIRADE: Pogledajte scene koje će ostati upisane u američkoj povijesti

NFL je najpraćenija američka sportska liga, američki nogomet najpopularniji je sport "s one strane bare". A sami igrači žrtvuju za ligu, kako ugledni britanski Guardian ističe, svoje zdravlje kako bi liga godišnje zaradila 14 milijardi dolara na njima.

Image
Image

GLENDALE, AZ - SEPTEMBER 25: Running back Ezekiel Elliott #21 of the Dallas Cowboys and wide receiver Terrance Williams #83 link arms during the National Anthem before the start of the NFL game against the Arizona Cardinals at the University of Phoenix Stadium on September 25, 2017 in Glendale, Arizona. Jennifer Stewart/Getty Images/AFP

"Oštećuju svoje tijelo i dovode sebe u opasnost da i ne hodaju normalno kad pređu 45. godinu života. Za kratko se samo činilo kako će službeni NFL stati u obranu svojih igrača u ovom publicitetu koji je nastao oko Trumpa i ponašanja za vrijeme intoniranja američke himne", piše u svojem blogu za Guardian Les Carpenter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarka zaradila suspenziju jer se 'dirnula u pogrešnu temu'

A koliko novac i u američkom slučaju "buši tamo i gdje burgija ne može", pokazala je novinarka ESPN-a, 41-godišnja Jamele Hill koja je na Twitteru istaknula kako je najbolji način doprijeti do Jerryja Jonesa putem reklama, oglašavanja, u kojem se okreće veliki novac. A kad se NFL-u dirne u novac, onda to nije dobro.

Trump je odmah "retweetao" i objavio kako će promijeniti porezni zakon same lige, što je preplašilo čelnike iste. I odmah se promijenila ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

GLENDALE, AZ - SEPTEMBER 25: Kicker Phil Dawson #4 of the Arizona Cardinals walks off the field afte missing a field goal against the Dallas Cowboys during the first quarter of the NFL game at the University of Phoenix Stadium on September 25, 2017 in Glendale, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP

Komesar NFL lige Roger Goodel tako je u utorak odmah reagirao, ali na način da je svim klubovima u ligi poslao dopis u kojem poziva na uspravno stajanje za vrijeme himne. Goodel je izdao čitavu ligu i sve njene sportske i moralne vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbrži način za destabilizirati ligu je putem novca i Trumpa koji komotno može proglasiti pobjedu. Goodel je, umjesto da svoje igrače osovi na noge 'protiv Trumpa', on ih je na kraju i doslovno bacio na koljena", zaključak je Guardiana.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike