NEVJEROJATNI HRVAT DRŽAO DAH POD VODOM 24 MINUTE I 11 SEKUNDI: / Srušio svjetski rekord za svoju autističnu kći

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

"Pred kraj počinjem štipati sam sebe. Kad osjetim da me više ne boli, znači da sam jako blizu blackouta i onda je krajnji tren da izađem van", rekao je Šobat

24.2.2018.
13:38
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Budimir Šobat Buda srušio je vlastiti svjetski rekord te je pod vodom ostao 24 minute i 11 sekundi. No obaranje Guinnessovog rekorda samo je sporedan motiv za ovog nevjerojatnog čovjeka.

Naime, ovom je akcijom želio upozoriti na prepreke s kojima se djeca s autizmom suočavaju svaki dan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam, napravio sam nešto što nije nitko na svijetu zbog čega će djeca s autizmom dobiti više pažnje", rekao je nakon obaranja rekorda Šobat.

Image
Image

24.02.2018., Zagreb - Budimir Sobat Buda srusio je svjetski rekord u ronjenju na dah, u disciplini Static apnea O2, ostavsi pod vodom 24 minute i 11 sekundi i time oborio rekord iz 2016. Aleixa Segure od 23 minute i 04 sekunde. Zaron je dio akcije " Ne disem" kao podrska Centru za autizam kako bi se senzibilizirala javnost o problemima i mogucnostima osoba s autizmom. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

'Ovo radim za svu djecu s autizmom'

"Otac sam autistične djevojčice imenom Saša te dobro znam što je autizam. Unazad šest mjeseci nakon jednog medicinskog istraživanja, došao sam na ideju pokušaja ne disanja preko 24:03 minute. Za mene ovo nije samo sportski motiv, već i želja da privučemo što veći broj ljudi. Ovo radim za svu djecu s autizmom. Dat ću sve od sebe kako bih postigao što bolji rezultat, za mene je to veliki izazov i ne sumnjam u dobar rezultat", rekao je Šobat u najavi akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Buda je prošle godine srušio rekord u Splitu zadržavši dah 21:03 minute. Sport kojim se bavi opasasn je po život, ali on je svjestan te opasnosti:

"Pred kraj počinjem štipati sam sebe. Kad osjetim da me više ne boli, znači da sam jako blizu blackouta i onda je krajnji tren da izađem van", prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike