Play ponuda

ON JE NOVO ATLETSKO SVJETSKO ČUDO: / Nevjerojatni Amerikanac prva je priča svjetskog sporta

Image
Foto: Profimedia

Trayvon Bromell postigao najbolji rezultat na svijetu ove godine na 100 metara 9,88 sekundi

1.5.2021.
10:04
Profimedia
Play ponuda

Američki sprinter Trayvon Bromell postigao je najbolji rezultat na svijetu ove godine na 100 metara 9,88 sekundi na natjecanju na Sveučilištu Florida.

Bromell se na trkaće staze vratio nakon ozljeda

Drugi je bio Kanađanin Andre DeGrasse, brončani na Olimpijskim igrama 2016., sa 10.05, a treći Divine Oduduru.

Dvadesetpetogodišnji Bromell se na trkaće staze vratio nakon ozljeda koje su ometale njegovu karijeru, a također postaje sve veći kandidat za pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje zbog suspenzije neće biti aktualni svjetski prvak Christian Coleman.

Prije svog 20. rođendana postigao osobni rekord sa 9,84 sekundi

Bromell je 2015. prije svog 20. rođendana postigao osobni rekord sa 9,84 sekundi što je najbolje vrijeme koje je istrčao tinejdžer, a iste je godine bio i brončani na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. U ožujku 2016. godine osvojio je zlato na 60 metara na dvoranskom svjetskom prvenstvu u Portlandu, nakon čega je uslijedilo osmo mjesto na OI u Rio de Janeiru. Bromell je tada ozlijedio Ahilovu tetivu, a poslije toga je imao i druge ozljede koje su ga spriječile da se natječe više od dvije sezone.

Bio je i prvi junior koji je svladao barijeru od 10 sekundi u disciplini 100 metara s vremenom od 9,97 sekundi, trenutnim svjetskim rekordom juniora.

Play ponuda
Play ponuda