NEVJEROJATNE SCENE OPASNE UTRKE OBIŠLE SVIJET: / 'Imao sam veliku sreću'

Image
Foto: Screenshot: You tube
26.7.2015.
8:23
Screenshot: You tube
VOYO logo

Brdsko spuštanje biciklom ili jednostavnije spust spada u red jednog od najopasnijih i najuzbudljivijih disciplina ovog ekstremnog sporta. Vozač se na putu prema "dolje" susreće s padovima drugih biciklista, a kad juriš brzinama i do 50 na sat, dovodiš u pogibelj i sebe i ostale vozače oko tebe. No, to njega ne zanima. On gleda samo kako se što prije spustiti niz planinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preživio tešku nesreću

Jamie Nicoll, čovjek koji je preživio tešku nesreću i vratio se još jači. Nicoll je 2012. godine zadobio opekline trećeg stupnja, čak 35% tijela bilo mu je opećeno i samo rijetki se uspijevaju izvući u ovakvim situacijama. Dali su mu samo 10% šansi da će preživjeti. No, on je uspio. Tri mjeseca kasnije, Jamie se vratio na bicikl vozeći sebe na terapije kod psihologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

?taken-by=jamienicolladventures

Tri i pol godine poslije, s kamerom na kacigi spustio se niz francuske Alpe vozeći brzinama od skoro 50 km na sat, po vrlo zahtjevnom terenu koji je pokriven kamenjem, stijenama i snijegom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko puta teško pao

Alpe d’Huez Megavalanche u Francuskoj najduža je staza za spuštanje na svijetu, a upravo je ta staza "pakla" bila domaćin natjecanja ekstremnih vozača spustaša s brdskim biciklima Megavalanche 2015, koji su ponovno oduševili svojom hrabrošću, ludošću, sposobnošću, u lovu na adrealin, rezultate i pomicanje vlastitih granica. Na natjecanju je sudjelovalo 1400 vozača iz 20 zemalja.

Nicoll je tijekom utrke nekoliko puta teško pao. Prvi puta nakon što su natjecatelji startali. Više natjecatelja doživjelo je težak pad na kršovitom kamenom tlu. Talijan ih je pokušao izbjeći, ali nije uspio. Ipak se pridigao i nastavio. Ubrzo se našao na snježnom dijelu "paklene" staze, na kojoj moraš paziti da zbog velike brzine ne izletiš sa staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike brzine

Tu su brzine i do 50 km na sat, što vozača itekako suočava s pogibeljnim situacijama. Snježna staza dolazi do kamenog dijela, na kojem ponovno dolazi do više teških padova. Nicoll tu ponovno pada, ovoga puta u puno većem naletu i pri većoj brzini. No, ponovno se diže, sjeda na bicikl i nastavlja utrku koju na kraju završava. Nakon utrke, talijanski ljubitelj ovog ekstremnog sporta javio se putem Instagrama, na kojem je stavio fotku s natjecanja.

"Ok sam, vraćam se uzbuđenjima s kojom masnicom više i spreman sam za Megavalanche 2015. Unatoč nekoliko gadnih situacija na stazi", objasnio je Nicoll, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam veliku sreću što sam se iz tih padova i sudara s ostalim vozačima izvukao bez ozbiljnijih ozljeda.

Da ne duljimo, pogledajte i sami kako je to izgledalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo