ČUDO OD DJETETA / Nevjerojatna 16-godišnja Varaždinka rušila rekord dva puta u par sati

Image
Foto: Hrvatski atletski savez

U proteklih nekoliko dana oborila je rekord Blanke Vlašić u skoku u vis i rekord Antonije Radić u skoku u dalj, a sad je dva puta u dva sata obarala rekorde u utrci na 60 metara s preponama

23.1.2023.
13:11
Hrvatski atletski savez
VOYO logo

Jana Koščak apsolutno je prvo ime ovogodišnjeg Dvoranskog prvenstva Hrvatske za mlađe juniore i juniorke u Zagrebu. Fantastična 16-godišnja višebojka redom ruši rekorde u pojedinačnim disciplinama.

Prije par dana smo pisali kako je oborila juniorski rekord Blanke Vlašić u skoku u vis za čak sedam centimetara, a sad je srušila i rekord na 60 metara s preponama za mlađe juniorke i to dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Osječanka Mia Wild u prvoj skupini oborila rekord za dvije stotinke (8.31) da bi pet minuta kasnije Koščak istrčala stotinku brže istu dionicu. No ni to nije sve, jer je Jana Koščak u finalu istrčala 8.26 te po drugi put u istom danu popravila rekord.

Pobijedila je Jana Koščak i u bacanju kugle hitcem od 14.37. Podsjetimo, prije nekoliko dana je srušila 23 godine star rekord Blanke Vlašić skočivši 190 centimetara, a oborila je i rekord u skoku u dalj popravivši ga za četiri centimetra. Inače, Jana je mlađa sestra podjednako uspješne višebojke Klare Koščak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo