Play ponuda

NE MOŽE JOJ NITKO NIŠTA: / Sandra Perković na čudesan način pokorila konkurenciju u hladnoj Skandinaviji

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nastavila je pobjednički niz na mitinzima Dijamantne lige.

9.6.2016.
20:02
AFP, JOHANNES EISELE
Play ponuda

Nakon pobjeda u Šangaju i Eugeneu olimpijska i europska prvakinja u bacanju diska slavila je i na mitingu u Oslu. Pobjedu joj je donio hitac od 67,10 metara iz treće serije premda treba reći i da bi svaki od preostala tri ispravna hica Sandri u četvrtak bio dovoljan za trijumf.

Idući tjedan u Stockholmu

Perković je bila toliko uvjerljiva da je drugoplasiranu Njemicu Nadine Müller ostavila iza sebe za više od četiri metra (63,09). Treće je mjesto zauzela Kubanka Denia Caballero (62,65) koja je lani na Svjetskom prvenstvu u Pekingu odnijela zlato ispred Sandre.

Perković je četverostruka pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska, a s tri ovogodišnja trijumfa joj se smiješi i peti naslov u nizu. Sljedeći miting Dijamantne lige na rasporedu je za tjedan dana u Stockholmu.

"Jako sam zadovoljna današnjim natjecanjem i prvim hicem. Puno mi je to značilo, volim stabilnost i sigurnost kad znam da ću dobiti završna tri hica. Nakon prve serije (65,34) bacila sam 66 metara, pa vodeći hitac 67,10. Četvrti hitac je bio najbolji, ali ruka je bila preširoko i disk je izletio. Letio je daleko, obećavajuće... Bili su teški uvjeti, malo je bilo hladnije. Najvažnije je da se forma diže i da iz natjecanja u natjecanje imam konstantnu kontrolu nad diskom. Okrećem se sada novom natjecanju i nadam se još boljem rezultatu", poručila je Perković.


Rezultati mitinga u Oslu:

Sandra Perković (Hrv) 67,10

Nadine Müller (Njem) 63,09

Denia Caballero (Kuba) 62,65

Poredak u Dijamantnoj utrci:

Sandra Perković (Hrv) 30 bodova

Nadine Müller (Njem) 12

Denia Caballero (Kuba) 8

Play ponuda
Play ponuda