NAPOKON BUĐENJE: / Osječki dragulj ponovno visoko leti

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Drugog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici za seniore i seniorke u Varaždinu Ivan Horvat je u skoku s motkom postavio novi hrvatski rekord s preskočenih 5,65 metara.

27.7.2015.
8:59
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Time je za tri centimetra popravio svoj rekord iz 2013. godine, te ispunio normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Pekingu. Horvat je počeo skakati na 5,30 m i tu je visinu svladao u prvom pokušaju. Potom je 5,55 m preskačio u trećem pokušaju, baš kao i rekordnu visinu od 5,65 m. Napadao je nakon toga i 5,70 m, ali nije uspio preskočiti.

Odlični diskaši

Za nekadašnjeg svjetskog juniorskog doprvaka ovaj rezultat predstavlja buđenje s obzirom da prošle godine nije skakao bolje od 5,42 m. S ovih 5,65 m nalazi se na diobi 21. mjesta na ovosezonskoj svjetskoj ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najkvalitetnija disciplina drugog dana prvenstva bilo je bacanje diska za u kojem su nastupila četiri naša najbolja bacača. Ovaj put su mlađi bacali bolje od starijih, a pobijedio je Filip Mihaljević s hicem od 62,42 m. Srebro je osvojio junior Martin Marković sa 61,91 m, a broncu Roland Varga sa 61,76 m. Bez medalje je ostao Marin Premeru koji je također bacio preko 60 metara točnije 60,70 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo