Najveće pojačanje iznenada pobjeglo iz Medveščaka!

Bivši igrač Jesenica Robert Sabolič zatražio je ispisnicu iz zagrebačkog kluba samo mjesec i pol dana nakon što je potpisao za Medveščak.

13.6.2011.
13:12
VOYO logo

Najbolji igrač ACRONI Jesenica prošle sezone trebao je biti najveće pojačanje Medveščaka u prijelaznom roku. Tako je i predstavljen po dolasku u Zagreb, no Robert Sabolič će napustiti Medvjede bez da je odigrao ijednu minutu u plavom dresu.

Naime, slovenski je napadač samo mjesec i pol dana nakon što je pristupio zagrebačkoj momčad zatražio ispisnicu, pa su 22-godišnji Slovenac i predstavnici kluba sklopili dogovor prema kojem igrač na osobni zahtjev raskida ugovor s Medvjedima i već prije početka sezone napušta Zagreb zbog prelaska u švedski klub Södertälje SK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je karijera jednog od najtalentiranijih slovenskih hokejaša, koji je protekle sezone u 54 utakmice EBEL lige zabio čak 33 gola te imao 26 asistencija, bila kratkog vijeka u Hrvatskoj.

Sabolič se odlučio za hokejaški puno ugledniju zemlju i klub koji je u prošloj sezoni ispao u drugu švedsku ligu (Hockey Allsvenskan), ali treba reći da su ovakvi iznenadni odlasci sasvim uobičajena stvar u profesionalnom hokeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, Saboličeva karijera u Medveščaku bila je vrlo kratkog vijeka. Igrač je zatražio neodgodiv odlazak iz kluba, a slijedom ugovora koji klub ima s igračima, isti ima pravo na napuštanje kluba uz određene obaveze prema Klubu iz kojeg odlazi", rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Robert Sabolič je zbog ovog poteza na Svjetskom prvenstvu elitne divizije 2011. protiv Rusije završio na YouTubeu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je u potrazi za igračem koji će nadomjestiti Saboliča, finaliziramo pregovore oko novog trenera, te ćemo do kraja srpnja kompletirati momčad. A dolasci i odlasci igrača kao u slučaju Saboliča sasvim su uobičajena pojava u profesionalnom hokeju", dodao je glavni megafon zagrebačkog kluba.

"Želja za odlaskom igrača i promjenom kluba očito su ovoga puta bili jači od želje za igranjem pred zagrebačkom publikom i osjećaja pripadanja neviđenoj sportskoj atmosferi i navijačkim emocijama kakvu Medvjedi i njihova publika u Zagrebu zasigurno imaju! Mi smo uvjereni kako će na isti način kroz nekoliko godina igrači raskidat svoje ugovore zbog Medveščaka i dolaziti u Zagreb, a uostalom neki su to već i napravili i znamo da nisu požalili", stoji u zaključku priopćenja iz Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106070365006 arti-201106020549006 arti-201105190579006

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo