NAJVEĆA SPORTSKA SILA ODABRALA BARJAKTARA: / Amerikance će na Maracani predvoditi najveća moguća zvijezda

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, američki plivač Michael Phelps (31), nosit će u petak zastavu svoje zemlje na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

3.8.2016.
17:00
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Vlasnik čak 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih, po prvi je put dobio čast biti barjaktar na svečanosti otvaranja.

'Sretan i ponosan'

"Sretan sam i ponosan što ću nositi zastavu svoje zemlje. U Sydneyju sam samo želio nastupiti, u Ateni sam želio osvojiti zlato, u Pekingu sam želio učiniti nešto što nitko nije, a u Londonu sam se želio upisati u povijest. Sada sam želio sudjelovati u svečanosti otvaranja i učiniti svoju obitelj i zemlju ponosnima", izjavio je Phelps nakon objave vijesti da je izabran za stjegonošu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phelps je postao tek drugi plivač koji će nositi američku zastavu na otvaranju olimpijskih igara. Prije njega je to uspjelo Garyju Hallu Sr. 1976. godine. Igre u Riju će biti pete za Phelpsa, a u američkoj povijesti plivanja petnastupa na OI ima još samo Dara Torres. Phelps će u Riju nastupiti na 100 i 200 metara leptir, 200 mješovito, te u štafetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo