NAJUSPJEŠNIJA ZIMSKA OLIMPIJKA OBJAVILA KRAJ KARIJERE: / U mirovinu odlazi s 15 olimpijskih medalja i njih 26 sa svjetskih prvenstava

Image
Foto: AFP
6.4.2018.
13:24
AFP
VOYO logo

Najuspješnija zimska olimpijka svih vremena, 38-godišnja norveška skijašica trkačica Marit Bjorgen izjavila je u petak kako je završila svoju karijeru.

"Osjećam kako više nemam motivacije koja je potrebna da bih i sljedeće sezone mogla davati 100 posto svojih mogućnosti i stoga sam odlučila završiti karijeru", izjavila je Bjorgen za norvešku državnu televiziju NRK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjorgen je na ovogodišnjim ZOI u Pjongčangu osvojila čak pet medalja, po dvije zlatne i brončane te jednu srebrnu, a s tim je učinkom stigla do ukupno 15 olimpijskih odličja u karijeri (osam zlata, četiri srebra i tri bronce) i tako pretekla sunarodnjake, biatlonca Olea Einara Bjorndalena i skijaša trkača Bjorna Daehliea, na vrhu najboljih zimskih sportaša svih vremena.

Uz 15 olimpijskih medalja, Bjorgen je tijekom svoje veličanstvene karijere osvojila i 26 medalja na svjetskim prvenstvima, od toga 15 zlatnih, a ostvarila je i 114 pobjeda u Svjetskom kupu s kojima je stigla do četiri naslova ukupne pobjednice tog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike