NAJBOLJA HRVATSKA PLIVAČICA (23) OBJAVILA KRAJ KARIJERE: / 'Dobila sam odličan posao u SAD-u...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Radujem se novim izazovima", napisala je Matea nakon objave

1.4.2018.
14:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Splitska olimpijka Matea Samardžić (23) objavila je završetak svoje mlade sportske karijere. Najbolja hrvatska plivačica vijest je objavila na Facebooku uz fotografiju s Olimijskih igara u Riju.

"Ostaje mi neki slatko-gorki okus nakon svega"

"Došlo je vrijeme, krajem travnja i službeno završavam plivačku karijeru. Istini za volju ostaje mi neki slatko-gorki okus nakon svega. Istina je, bilo je dana kada sam mrzila buđenja u pet ujutro i ulaske u hladnu vodu da bi odradila trening. Mnogo puta se događalo da bi poželjela ostati u krevetu i jednostavno zaboraviti na alarm. No sve bi to nestalo u trenutku i danas kada sve pogledam ponosna sam da se moj naporan rad isplatio. Nitko mi ne može oduzeti onu sreću i zadovoljstvo postignutim, sva ostvarenja napravljena isključivo napornim radom. Plivanje mi je otvorila mnoga vrata i oblikovalo me kao osobu. Zahvalna sam svima koji su poticali, koji su utjecali na mene i bili snažna podrška, i veliki dio moje plivačke karijere. Radujem se novim izazovima", napisala je Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA JUNAKINJA DANA: ‘Kad sam pogledala semafor, obuzele su me sve emocije’

Vrhunski rezultati

U svojoj kolekciji medalja ima broncu s Europskog prvenstva u disciplini 200 metara leđno gdje je došla do postolja s novim hrvatskim rekordom 2:09.24. Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupila je u tri dispiline te izborila mjesta u polufinalu. Na američkom sveučilištu u New Jerseyju ostvarivala je sjajne rezultate, ali završava fakultet u svibnju te je dobila odličan posao u SAD-u pa je odlučila reći zbogom profesionalnoj sportskoj karijeri, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završavam fakultet u svibnju i dobila sam odličan posao ovdje u SAD-u. Uz to željela bi nastaviti sa školovanjem. Došlo je vrijeme za neke nove stvari u životu", rekla je Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo