ŠPANJOLAC U DVOJBI /

Nadal se povlači s Igara? 'Sve ćemo se dogovoriti tijekom nedjelje'

Image
Foto: Profimedia

'Moj tim i ja ćemo sve dogovoriti tijekom nedjelje. Prvenstveno ćemo gledati što je najbolje za Španjolsku i što je najbolji način za osvajanje medalje. Sigurno ćemo donijeti najpametniju odluku'

28.7.2024.
8:55
Profimedia
VOYO logo

Španjolski tenisač, 38-godišnji Rafael Nadal, izjavio je kako još uvijek nije siguran hoće li sudjelovati u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira. Odluka će biti donesena u nedjelju.

Image
IZAZOVI U PARIZU /

Kiša odgodila triatlonski trening u Seini: Ipak nije čista kao što su obećavali

Image
IZAZOVI U PARIZU /

Kiša odgodila triatlonski trening u Seini: Ipak nije čista kao što su obećavali

Tijekom proteklog tjedna pojavile su se informacije da Nadal ima problema s bedrenim mišićem desne noge, što dovodi u pitanje njegov nastup na Olimpijskim igrama. Unatoč tome, u subotu je igrao u konkurenciji parova zajedno s Carlosom Alcarazom, gdje su u prvom kolu pobijedili šeste nositelje, Argentince Gonzaleza i Moltenija, rezultatom 7-6(4), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj tim i ja ćemo sve dogovoriti tijekom nedjelje. Prvenstveno ćemo gledati što je najbolje za Španjolsku i što je najbolji način za osvajanje medalje. Sigurno ćemo donijeti najpametniju odluku,"  njegove riječi sugeriraju da je bliži odluci da se povuče iz pojedinačnog turnira i usmjeri svoju energiju na natjecanje u parovima.

Ako se odluči zaigrati u pojedinačnom dijelu turnira, Nadal bi se u prvom kolu suočio s Mađarom Martonom Fucsovicem. U slučaju pobjede, u drugom kolu bi ga čekao meč protiv Novaka Đokovića, koji je u prvom kolu uvjerljivo pobijedio Australca Matthewa Ebdena rezultatom 6-0, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je odbacio mogućnost da će nadolazeći meč protiv Đokovića biti njihov posljednji, istaknuvši kako ne vidi razlog zašto bi to bio njihov zadnji susret.

Nadal je u karijeri osvojio 14 naslova na Roland Garrosu, što ga čini najuspješnijim igračem u povijesti tog turnira. Osim toga, Nadal već ima dvije olimpijske zlatne medalje - jednu u pojedinačnoj konkurenciji iz Pekinga 2008. godine i jednu u parovima, osvojenu s Marcom Lopezom u Rio de Janeiru 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo