Play ponuda

MLADA SPORTSKA ZVIJEZDA (16) PALA S LITICE I NA MJESTU POGINULA: / Tragedija u Francuskoj

Image
Foto: Instagram

Luce je bila vrlo perspektivna mlada sportašica iz francuske penjačke reprezentacije

16.6.2020.
7:23
Instagram
Play ponuda

Velika nada francuskog sportskog penjanja, koji je kao novi sport uvršten u program Olimpijskih igara u Tokiju, 16-godišnja Luce Douady poginula je prilikom pada s litice u blizini svog doma u jugoistočnoj Francuskoj, priopćila je Francuska federacija brdskog penjanja (FFME).

Bila sa skupinom prijatelja kad se okliznula i pala sa visine od 150 metara

Douady je bila sa skupinom prijatelja kad se okliznula i pala sa visine od 150 metara, a točne okolnosti njezine smrti još nisu jasne.

"Luce je bila vrlo perspektivna mlada sportašica iz francuske penjačke reprezentacije. Sa samo 16 godina, budućnost je bila ispred nje. Danas je cijeli savez u žalosti," poručili su iz FFME-a.

Douady je bila svjetska juniorska prvakinja u Boulderu, disciplini penjanja koja će biti dio OI u Tokiju.

U disciplini Boulder umjetne stijene su visoke do 4,5 metara, te se do cilja dolazi u najviše 12 pokreta. Bouldering zahtijeva od natjecatelja da se pokušaju penjati po ustaljenim rutama u roku. Bit penjanja jest kretati se u onom smjeru kako ga je postavio postavljač, te je pritom naglasak na snazi i složenosti problema.

Prošle godine prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji

Prošle godine je prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji, osvojivši peto mjesto na Svjetskom kupu u Vailu u Coloradu.

Međunarodna federacija sportskog penjanja opisala ju je kao "sjajnu i talentiranu sportašicu", dok je njen klub Chambery Escalade rekao da tuguje zbog gubitka, "mlade žene pune energije, strasti i talenata".

Play ponuda
Play ponuda