MEDVJEDI SLAVILI U LINZU I STIGLI DO PRVE POBJEDE U ČETVRTFINALNOJ SERIJI: / Medveščak iz ponora do slavlja u produžetku

Image
Foto: PIXSELL

Medveščak je napravio prvi korak prema polufinalu

9.3.2018.
22:21
PIXSELL
VOYO logo

Hokejaši Medveščaka pogotkom Finca Mikke Lehtonena u 5. minuti produžetka pobijedili su u Linzu domaće Black Wingse sa 4-3 (0-2, 1-2, 0-1, 0-1) u prvoj utakmici četvrtfinale serije doigravanja za prvaka EBELA-a, a već u nedjelju će pred svojim navijačima imati priliku doći i do druge od četiri pobjede potrebne za plasman u polufinale.

Linz je nakon prve trećine imao prednost od dva pogotka zahvaljujući golovima Joela Brode (8) i Briana Leblera (14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finac Mikko Lehtonen najavio je Medveščakov povratak pogotkom u 24. minuti za 1-2. Joel Broda je svojim drugim pogotkom u 29. minuti ponovno donio dva gola prednosti domaćoj momčadi. U 35. minuti Amerikanac Garrett Noonan snažnim i preciznim udarcem svladao je nekadašnjeg Medveščakova vratara Michaela Ouzasa i ponovno zagrebačku momčad doveo na samo gol zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carr spašavao vrata

Jedini pogodak u posljednjoj trećini osnovnog dijela utakmice pao je već nakon 40 sekundi igre, a postigao ga je Čeh Tomaš Kudelka. Medveščak je u posljednjoj trećini dvaput imao situacije s igračem više na ledu, ali igrači Douga Bradleyja nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost za novi pogodak. No, treba reći i da je 'medvjede' u više navrata svojim obranama spašavao vratar Kevin Carr, a jednom su vadili pločicu i s gol-crte.

Odluka o pobjedniku pala je nakon četiri minute i 55 sekundi u produžetku, kada je Finac Mikko Lehtonen sjajnim bekhendom poslao pločicu pokraj Michaela Ouzasa i svojim drugim pogotkom postao junakom Medveščaka. No, svakako valja izdvojiti i trostrukog asistenta Morleyja te vratara Kevina Carra koji je zaustavio 39 od 42 udarca domaćih hokejaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica četvrtfinalne serije na četiri pobjede bit će odigrana u nedjelju, 11. ožujka, u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a početak je u 17.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala EBEL-a:

Black Wings Linz - Medveščak 3-4 (produžetak)

Vienna Capitals - Innsbruck 4-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAC Klagenfurt - Bolzano 1-3

RB Salzburg - Dornbirn 3-2 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo