SPRIJEČEN INCIDENT / Među raslinjem uz cestu otkrivena dva bidona s po 200 litara ulja: Policija privela četiri osobe

Image
Foto: Profimedia

U Španjolskoj je neovisnost Katalonije i dalje jedna od gorućih tema

29.8.2023.
12:22
Profimedia
VOYO logo

Zagovornici neovisnosti Katalonije, autonomne pokrajine na sjeveroistoku Španjolske, vjerojatno su namjeravali prekinuti biciklističku utrku "Vuelta a Espana" polijevanjem dijela staze s 400 litara ulja kako bi ukazali na svoje zahtjeve, izvijestila je španjolska policija.

Image
VIRALNI HIT /

Modrićeva fotografija 'zapalila' društvene mreže, svi se pitaju istu stvar: 'Što se to događa?'

Image
VIRALNI HIT /

Modrićeva fotografija 'zapalila' društvene mreže, svi se pitaju istu stvar: 'Što se to događa?'

Policija je u subotu privela četiri osobe nakon što je među raslinjem uz cestu gdje su trebali voziti biciklisti otkrila dva bidona s po 200 litara ulja, sličnog motornom ulju za automobile. Policija vjeruje da su u tamošnjem području, nedaleko grada Lleide, namjeravali izliti ulje i tako onemogućiti utrku prije početka njene etape u Kataloniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vuelta a Espana" ili skraćeno "La Vuelta" međunarodna je utrka koja se tijekom tri tjedna od kolovoza do rujna vozi preko Španjolske. Biciklizam je popularan sport u toj zemlji.

Sutkinja u Lleidi je odredila uvjetnu slobodu za četiri privedene osobe ali im je odredila da se ne smiju približavati na manje od 500 metara stazi kojom ovih dana u Kataloniji prolaze biciklisti, izvijestio je u ponedjeljak Visoki sud pravde Katalonije. Osobe su i dalje pod istragom zbog sumnje na ugrožavanje sigurnosti na stazi, udruživanje u kriminalnu organizaciju, narušavanja javnog reda i mira te onečišćenje okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina njihovih pristaša okupila se ispred suda gdje je tražila njihovo puštanje na slobodu.

Katalonija, gdje živi 7,5 milijuna stanovnika, ima svoju vladu, parlament i policiju a dio stanovnika traži punu samostalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj trenutno dvije najveće stranke pokušavaju formirati vladu nakon prošlomjesečnih neizvjesnih parlamentarnih izbora, a sedam katalonskih zastupnika koji traže referendum o neovisnosti mogli bi biti prevaga.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo