LOŠA NOĆ ZA NAJBOLJEG HRVATSKOG SKIJAŠA: / Zubčić u najdramatičnijoj slalomskoj utrci ove sezone završio na vrlo niskom mjestu

Image

Utrka se vozila po teškim uvjetima, po jakoj snježnoj mećavi i veoma skliskoj stazi

26.1.2021.
21:40
VOYO logo

Austrijanac Marco Shwarz bio je najbrži u drugoj vožnji slaloma kojeg su skijaši u utorak vozili za Svjetski kup u Schladmingu, a Filip Zubčić je jedini od hrvatskih skijaša osigurao nastup u drugoj vožnji, ali doživio je nezgodu na stazi, okliznuo se i završio utrku s čak 11.88 sekundi zaostatka za vodećim, odnosno na 25. mjestu.

Utrka se vozila po teškim uvjetima, po jakoj snježnoj mećavi i veoma skliskoj stazi, mnogi su skijaši imali istih problema kao i Filip, a četvorica uopće nisu završila utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Schladmingu su nastupili i Istok Rodeš, Samuel Kolega i Matej Vidović, no nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju. Rodeš je zauzeo 38. mjesto s vremenom 54.29, Kolega je bio 42. sa 4,20 sekune zaostatka (54.69) za Fellerom, a Vidović nije završio utrku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga vožnja uživo

21:37 - Kakav peh, Manuel Feller je proklizao odmah na početku i izletio sa staze. Prvi je dakle Schwarz, a naš Zubčić je na 25. mjestu.

21:36 - Foss-Solevag je ostao bez naočala usred vožnje i ipak je dovršio utrku i to na četvrtom mjestu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:34 - Matt je dobro vozio, ali napravio je prvo jednu grešku pa nastavio i na kraju je proklizao...

21;31 - Vodeći je sada Marco Schwarz i zaista je odlično odvozio. Naš Zubčić je na 24. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:14 - Hadalin je sada isto proklizao i također si upropastio odličnu vožnju, ali nije imao onako golem zaostatak kao Zubčić i našao se na mjestu ispred njega.

21:11 - Loic Meillard je preuzeo vodstvo... Filip je na 13. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:04 - Vodeći je još uvijek Henrik Kristoffersen, a zanimljivo, Zubčić čak nije zadnji, iza njega je Jett Seymour koji ima zaostatak od gotovo 19 sekundi.

20:59 - Evo nam Zubčića, na prvom prolazu imao je prednost od 18 stotinki, zatim je malo povećao na drugom prolazu na +0.36 i onda taman kada je smanjio zaostatak poskliznuo se i posrnuo, ali pribrao se i vratio na stazu te završio utrku s čak 9.70 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:54 - Uvjeti na stazi su jako teški, snježna mećava stvara teške uvjete i vidiljivost nije baš najbolja.

20:40 - Počela je utrka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo