LIJEPA AMERIKANKA VJERUJE U ČUDO: / 'Taj rekord je matematički dostižan'

Image
16.12.2015.
19:28
VOYO logo

Vonn je u ovoj sezoni ostvarila četiri pobjede i svoj rekord u konkurenciji skijašica podigla na 71 trijumf u utrkama Svjetskog kupa te ju od Stenmarkovog apsolutnog rekorda dijeli 15 pobjeda.

"Matematički gledano taj je rekord dostižan. No, lakše je to reći nego napraviti. Trebam nastaviti pobjeđivati pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", izjavila je Vonn nakon što je na treningu spusta u srijedu imala treće vrijeme zaostavši za najbržom, Kanađankom Larisom Yurkiw (1:47.79), za 21 stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri pobjede u tri discipline

Skijašice će se u Val d'Isereu u petak boriti za bodove u alpskoj kombinaciji, a u subotu je na rasporedu spust. S obzirom na četiri ovosezonske pobjede koje je ostvarila u tri različite discipline (spust, super G i veleslalom) te da je već prije najavila kako karijeru zasigurno neće zaključiti prije Olimpijskih igara 2018. u Pyongchangu, osvajačica četiri Velika kristalna globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu te još 15 Malih za pojedine discipline, imat će dobru priliku za dostizanje Stenmarkova rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede propustila Soči

Naravno, pod uvjetom da 31-godišnji skijašicu iz Vaila zaobiđu teže ozljede, poput one sa Svjetskog prvenstva u Schladmingu 2013. kad je polomila ligamente desnog koljena i pretrpjela napuknuće potkoljenične kosti, zbog čega je propustila kraj sezone 2012/13. te gotovo cijelu 2013/14. sezonu, nakon što je u prosincu 2013. obnovila ozljedu. To ju je stajalo i nastupa na OI u Sočiju.

Vonn je s 400 bodova trenutno vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa nakon devet održanih utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo