Kakav očajan dan za Ivicu Kostelića!

Ted Ligety, 28-godišnji američki skijaš, nastavlja sa sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju, kojem je do nedjelje domaćin austrijski Schladming.

15.2.2013.
10:09
VOYO logo

Osvojio je u petak Ligety treće zlato na ovom prvenstvu! Nakon sjajnih izvedbi u super veleslalomu i super-kombinaciji, Ligety je suvereno odradio dvije veleslalomske vožnje, te je, ne pobijedio, već pregazio kombinaciju. No, veleslalomsko zlato je bilo najočekivanje od Ligetyja, jer već godinama Amerikanac vlada u Svjetskom kupu, u toj disciplini. Ligety je imao nakon prve vožnje 1.30 sekundu prednosti pred najbližom pratnjom, Norvežaninom Aksel Lund Svindalom. U drugom je nastupu ispred sebe imao Marcela Hirschera u tom trenutku na prvom mjestu. I u prvom dijelu vožnje Ligety je nastavio napadati i povećavati razliku. U drugom dijelu je bilo vidljivo da je donekle usporio, napokon je u sve ugradio i malo taktike, te je rutinski pobijedio sa čak 81 stotinkom prednosti. Ligety je postao prvi skijaš iz Sjedinjenih Američkih Država koji je na jednom prvenstvu osvojio tri zlata, a ujedno je obranio naslov svjetskog prvaka iz Garmischa. Nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji sjajnom je vožnjom u drugom laufu do srebra došao Austrijanac Marcel Hirscher, prve pojedinačne medalje na ovim natjecanjima. U subotu će Hirscher napadati zlato u slalomu, a danas je korak naprijed u odnosu na prvu vožnju napravio i Talijan Manfred Mölgg koji je osvojio broncu. Kratak je u svemu ostao Aksel Lund Svindal (za samo četiri stotinke), sjajni Norvežanin, koji je osvajanjem medalje mogao doći do sedme svoje medalje na svjetskim prvenstvima. Time bi se izjednačio s Benjaminom Raichom, koji ima najviše medalja na SP-a među aktivnim skijašima (sedam). Svindal je ostao na šest. Nakon loše prve vožnje, jednako je spor najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio i u drugom laufu. Na kraju je ovu predigru slalomu Kostelić završio na 25. mjestu, no njegova je pozornost već usmjerena na nedjelju kada se vozi slalom i kada Kostelić ima priliku ugrabiti drugu medalju u Schladmingu. Kostelić je upisao zaostatak od 5.80 sekundi.

"Već od prvih vrata sam osjetio da mi se malo skližu skije, i onda dalje je to bilo dosta nesigurno. Ja sam pokušavao nešto napravit, ali cijelo vrijeme su mi skije klopotale i nisu tečno išle. I to je onda tako, do dole se nakupi puno vremena. Jednostavno ne znam, to nije ispalo dobro, ti zavoji su bili dugi, ispod kolca, i tak, slično kao u slalomu ona kombinacija", komentirao je Ivica dan za zaborav. Dobar je nastup zato imao mladi Filip Zubčić koji je u prvoj vožnji bio 30., a nakon najboljih trideset iz prve vožnje bio je na 28. mjestu sa 7.50 sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike