Play ponuda

LIGA PO MJERI: / Hokejaši Medveščaka su ispunili sve uvjete i vraćaju se u EBEL

Image
3.3.2017.
18:56
Play ponuda

"Raduje nas ova odluka i želimo zahvaliti svim klubovima EBEL-a i Predsjedništvu lige na ukazanom povjerenju. Medveščak će do sredine ožujka dostaviti svoj finalni odgovor o sudjelovanju u prvenstvu u sezoni 2017/18.", izjavio je u priopćenju za medije Medveščakov direktor komunikacija i glasnogovornik Ranko Vučinić.

Prvi put u EBEL-u 2009. godine

Medveščak je u EBEL-u prvi put nastupio u sezoni 2009/10. te nakon osvojenog 8. mjesta u regularnom dijelu lige stigao do polufinala doigravanja. Sezonu kasnije "medvjedi" su ispali u prvom krugu doigravanja, a u sezoni 2011/12. ponovno su zaustavljeni u polufinalu. U sezoni 2012/13. zagrebački klub je posljednji put nastupao sa seniorskom momčadi u EBEL-u te završio nastup u prvom krugu doigravanja.

Od sezone 2013/14. Medveščak je počeo nastupati u ruskoj Kontinentalnoj hokejskoj ligi (KHL) u kojoj je najbolji rezultat ostvaren prve sezone, kad su "medvjedi" izborili nastup u doigravanju i ispao u prvom kolu od kasnijeg finalista, češkog Leva. U preostale tri sezone "medvjedi" nisu uspjeli izboriti nastup u doigravanju, boreći se protiv mnogo bogatijih suparnika s višestruko većim budžetima.

Ugovor s KHL-om istječe ove sezone

Medveščak je ulazeći u KHL potpisao četverogodišnji ugovor (3+1 godina) koji ističe sa završetkom ove sezone.

"Medveščak još uvijek nije definirao svoj budući status u ruskom prvenstvu, niti eventualni nastavak suradnje s ruskim partnerima. U tijeku su razgovori na ovu temu, oni se vode neovisno od ove današnje pozitivne odluke EBEL predsjedništva te očekujemo kako će svi detalji po ovoj temi biti definirani u narednom periodu", zaključio je Medveščakov glasnogovornik Ranko Vučinić.

Play ponuda
Play ponuda