LETEĆI JAPANAC PRVI PUTA U KARIJERI SLAVIO NA LETAONICI: / Kobayashi djeluje nezaustavljivo i juri prema konačnoj pobjedi

Image
Foto: AFP

Japanac je prvi puta u karijeri slavio na ovakvoj vrsti utrke

2.2.2019.
18:48
AFP
VOYO logo

Vodeći u Svjetskom kupu skakača na skijama, 22-godišnji Japanac Ryoyu Kobayashi u subotu je u njemačkom Oberstdorfu ostvario svoju desetu pobjedu u ovoj sezoni, a prvu u karijeri na letaonici, nakon što je u drugoj seriji poletio do osobnog rekorda od 234 metra te za samo pola boda nadmašio domaću nadu Markusa Eisenbichlera koji je sa 237,5 metara imao najduži let natjecanja.

Eisenbichler je već nekoliko puta ove sezone gledao u leđa Kobayashiju uz vrlo male bodovne razlike, a priča je ponovljena i na drugom od tri letačka natjecanja u Oberstdorfu. Kad je u drugoj seriji doletio na samo metar od rekorda letaonice Eisenbichler se ponadao da bi možda mogao pobijediti vodećeg u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Japanac je sa 234 metra izveo najduži let u karijeri i dobio dovoljno dobre ocjene da za pola boda nadmaši 27-godišnjeg Nijemca. Obojica su imali lošije ocjene zbog lošijeg doskoka, a Kobayashiju je pomogla prednost od 5,4 boda koju je imao kao vodeći iz prve serije.

Vodi u Svjetskom kupu

Treće je mjesto osvojio Austrijanac Stefan Kraft. Eisenbichler je sa 140 bodova vodeći nakon dva natjecanja u letovima, dok je drugi Slovenac Timi Zajc sa 129 bodova, koji je nakon jučerašnje pobjede u subotu bio deveti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryoyu Kobayashi je povećao prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. Japanac ima 1351 bod nakon 18 natjecanja, a na drugom je mjestu Stefan Kraft sa 881 bodom.

U nedjelju će se najbolji svjetski letači treći dan zaredom natjecati za bodove u Oberstdorfu. Prva serija započinje u 16 sati. Nakon što je u petak bio treći, a u subotu drugi, možda je Markus Eisenbichler došao na red za uspon do najvišeg mjesta pobjedničkog postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo