Legenda se vraća: 'Želim biti koristan, a ne parazit!'

U godinama kada većina hokejaša razmišlja o umirovljenju, 39-godišnji češki krilni igrač Jaromir Jagr vratio se u NHL ligu kako bi pokušao osvojiti svoj treći Stanley Cup.

18.9.2011.
16:29
VOYO logo

Jagr je krajem lipnja potpisao jednogodišnji ugovor s Philadelphia Flyersima izabravši tu momčad u posljednji tren prije svojih Pittsburgh Penguinsa, u kojima je hokejaški odrastao došavši u klub kao 18-godišnjak 1990. godine.

"Vjerojatno se u ovim trenucima većina ljudi pita mogu li uopće igrati hokej. Nemam ništa protiv toga. Nemam 21 godinu da bih se dokazivao riječima. Pričekat ću i vidjeti. Mogu samo obećati jedno: dat ću sve od sebe kako bih opet igrao na svom najvišem nivou", rekao je legendarni Čeh pri okupljanju Philadelphijinih hokejaša, koji će iduće sezone pokušati osvojiti prvi Stanley Cup nakon 1975. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ova momčad ima veliki potencijal za naslov. Zato sam se i opredijelio za nju. Hoće li se u Pittsburghu ljutiti? Iskreno, nisam o tome niti razmišljao. Ne vidim čak niti zašto bi se ljutili. Kad god sam dolazio na gostovanja u Pittsburgh uvijek su mi zviždali, pa onda niti ne vidim zašto bi netko očekivao da se vratim."

Na pitanje zašto nije prihvatio dvogodišnji ugovor koji mu je klub nudio, Jagr je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koliko mogu biti od koristi. Nisam stoga želio potpisati na dvije godine samo da bih sjedio ovdje. Želim biti koristan ovoj momčadi umjesto da sam parazit."

Kad krene nova sezona, Jagr će u nju startati kao najefikasniji aktivni hokejaš u povijesti lige. Na kontu trenutačno ima 646 golova i 1599 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni menadžer FlyersaPaul Holmgren o svom je veteranskom pojačanju kazao:

"Gledajući ga svih tih godina u Penguinsima, kao i u NY Rangersima te Capitalsima, Jaromir je uvijek bio zvijezda. Kada smo shvatili da imamo priliku ojačati momčad jednim od najboljih hokejaša svih vremena, niti trenutka nismo dvojili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jagr se vratio u ligu u kojoj je posljednji put igrao 2008. godine kad je branio boje New York Rangersa. Karijeru u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta Jagr je započeo 1990. u Pittsburghu u kojem je ostao do 2001. kada je prešao u Washington. Rangersima se priključio 2003., a u isti se klub vratio i 2005. nakon kraćeg boravka u Europi zbog igračkog štrajka u NHL-u. S Pittsburghom je osvojio oba svoja dosadašnja Stanley Cupa (1991. i 1992). Posljednje je tri sezone igrao za ruski Avangard iz Omska.

S reprezentacijom Češke je osvojio olimpijsko zlato u Naganu 1998. i dva naslova svjetskog prvaka (2005. i 2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109090929006 arti-201107120038006 arti-201106190204006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo