LEGENDA NAJAVILA KRAJ: / Višestruki olimpijski pobjednik ide u mirovinu, konačnu; 'Vrijeme je za oproštaj'

Image
Foto: Profimedia

Ahn nikada nije bio javno upleten u slučaj dopinga, međutim nije nastupio u Pjongčangu

29.4.2020.
13:38
Profimedia
VOYO logo

Legenda brzog klizanja na kratke staze i višestruki olimpijski pobjednik Victor Ahn (34) najavio je prekid sportske karijere zbog niza ozljeda.

Ahnu, koji je rođen u Seoulu i do 2014. je nastupao za Južnu Koreju, a od tada za Rusiju, je ovo drugi odlazak u mirovinu. Prvi put je zaključio karijeri u rujnu 2017. godine, ali se ubrzo predomislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je teže održavati kondiciju, pa sam odlučio da je vrijeme za oproštaj'

Ovoga puta tvrdi kako je njegova odluka konačna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je teže održavati kondiciju, pa sam odlučio da je vrijeme za oproštaj. Osim stalnih bolova u koljenu, pojavile su se i druge ozljede", napisao je Ahn u 'oproštajnom pismu' koje je objavila ruska novinska agencija RIA Novosti.

Ahn je pod korejskom zastavom osvojio tri zlatne i jednu brončanu medalju na ZOI u Torinu 2006. godine. Četiri godine kasnije nije nastupio u Vancouveru zbog ozljede koljena, a godinu dana kasnije je zbog sukoba s čelnicima Korejskog saveza uzeo rusko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ZOI u Sočiju 2014. je osvojio još tri zlata i broncu, a tijekom karijere je osvojio i čak 35 medalja, od kojih 20 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima od 2003. do 2014.

Image
Image

3272635 01/12/2018 Victor Ahn (Russia) during the men's 1,000 m qualifications at the European Short Track Speed Skating Championships in Dresden., Image: 360434900, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vladimir Pesnya / Sputnik / Profimedia

MOO zabranio Rusiji nastup

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zabranio je Rusiji nastup na ZOI 2018. zbog "sustavne dopinške manipulacije", ali je ostavio otvorena vrata sportašima bez povijesti dopinga da se natječu kao neutralni sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ahn nikada nije bio javno upleten u slučaj dopinga, međutim nije nastupio u Pjongčangu što je nazvao "skandalom bez presedana".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo