ČUDESNA KRALJICA DISKA / Kakva večer za hrvatski sport! Sandra nevjerojatni sedmi put pokorila Europu

Image
Foto: Profimedia

Zlato s Europskog prvenstva po sedmi put odlazi u zagrebačku Dubravu.

8.6.2024.
23:10
Profimedia
VOYO logo

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je već sedmu uzastopnu zlatnu medalju na europskim prvenstvima u bacanju diska.

Image
BRAVO FILIPE /

Hrvatska ima prvu medalju s Europskog prvenstva! Pao i rekord star 38 godina

Image
BRAVO FILIPE /

Hrvatska ima prvu medalju s Europskog prvenstva! Pao i rekord star 38 godina

Gotovo u isto vrijeme hrvatska atletika je na rimskom Olimpicu osvojila zlato i srebro. Sandra Elkasević je s jedne strane terena pisala povijest, dok je na drugoj strani Filip Mihaljević dohvatio srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković, nakon udaje Elkasević nastavila je svoju dominaciju na "Starom kontinentu" upisavši se u povijest kao prva atletičarka koja je u istoj disciplini osvojila čak sedam uzastopnih europskih zlata. Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini. Merita Koch je pod zastavom DDR-a osvojila šest zlata, ali po tri na 400m i štafeti 4x400m.

Svoj nevjerojatan niz Elkasević je počela još 2010. u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine osvojivši ga u Munchenu. Sjajnu seriju nastavila je i sedmim zlatom osvojenim u "vječnom gradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sandra ima i dva olimpijska zlata (2012, 2016), te pet medalja sa svjetskih prvenstava, pri čemu dva zlata (2013, 2017).

Elkasević je sjajno otvorila finale bacivši disk 67.04m što je njezin najbolji rezultat ove sezone. Do Rima je najdalje bacila koncem svibnju u Oslu, 66.48m. Nakon toga njezino prvo mjesto nitko nije uspio ugroziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebro je osvojila Nizozemka Jorinde van Klinken koja je u zadnjoj seriji bacila 65.99 preskočivši Portugalku Lilianu Ca koja je sa 64.53 osvojila broncu. U finalu je nastupila i Marija Tolj koja je bacila disk 61.42 osvojivši deveto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo