Play ponuda

KAKAV UŽAS: / Kostelić završio u bolnici! Otvarali mu koljeno!

shimmer fallback

Najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić morao je opet pod nož, na artroskopsko ispiranje koljena kod liječnika Miroslava Hašpla u Specijalnoj bolnici Akromion u Krapinskim Toplicama.

19.3.2015.
23:27
Play ponuda

Kako je objavio Hrvatski skijaški savez, zahvat je prošao uspješno, te je predviđeno da Ivica ostane u bolnici do ponedjeljka, a sljedećih dana će se odlučiti gdje će se provoditi rehabilitacija.

U nedjelju nakon slalomske utrke u Kranjskoj Gori, Ivica je primijetio naticanje koljena te je po povratku u Zagreb otišao na punktiranje koljena kod prof. dr. Miroslava Hašpla, službenog liječnika ortopeda Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, a koje je ponovljeno i tijekom zadnja tri dana jer je koljeno svaki dan ponovno naticalo. Uzorci punktata iz koljena su poslani na nekoliko analiza, a odlučeno je da je bolje preventivno artroskopski "isprati" koljeno.

Prema prvim procjenama povratak na snijeg očekuje se za otprilike četiri tjedna. Kostelić je prošli četvrtak bio na redovnoj injekciji tzv. „podmazivanja“ koljena kod doktora Hohmeistera u švicarskom Bad Ragazu. Na takve injekcije Ivica odlazi svakih 6 do 8 tjedana zadnjih desetak godina te koje mu omogućavaju bolju gibljivost koljena i s kojima je iznimno zadovoljan. Takve injekcije je za vrijeme skijaške karijere primala i Ivičina sestra Janica.

Play ponuda
Play ponuda