Poznato je kako je vaterpolo izrazito grub sport, u kojem se ispod vode događaju svakojake prljave igre, potezi koji se ne vide. Pa tako tu ima svega. Neki svom snagom hvataju protivnike za testise i čak ga zavrte, čupaju za dlake ispod pazuha ili na tijelu, čekaju da centar zaroni pa ide koljenom u glavu, ima tu i udaraca nogom u testise, šake u tijelo, u glavu, koljeno u glavu...

Širok raspon prljavih poteza

Širok je raspon prljavih poteza. Da, vaterpolo je brutalan sport...

"Dobio sam nogom u glavu, šakom, laktovima, udarali su me u međunožje... Ma gdje su stigli", davno nam je rekao proslavljeni hrvatski vaterpolist Miho Bošković.

No, nisu vaterpolistice ništa nježnije...

'Bude tu i džudo zahvata, hrvačkih tehnika'

"Pod vodom možete raditi što hoćete, naravno, dok vas suci ne vide. Za razliku od vaterpolista, kod nas kupaći kostim zauzima veliku površinu, muškarci su u gaćicama. I onda ide hvatanje za kupaći kostim. Bude tu i džudo zahvata, hrvačkih tehnika... Tko je u tome vještiji, oduzme koju loptu više", rekla je Mia Šimunić (35) za 24sata, trenerica vaterpolistica Mladosti i dodala:

"Mi ne nosimo duple kostime. Ako pukne, pukne. Moramo igrati dalje. Znate, to je dosta ugodno za oko publike", kazala je Mia kroz smijeh.