JANICA POTPISALA LIJEPU IDEJU U KNINU: / Do kraja godine ondje će niknuti kvalitetan sportski objekt

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Lijepa priča stiže iz Knina

4.4.2018.
13:54
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i gradonačelnik Knina Marko Jelić potpisali su u srijedu u Kninu sporazum o sufinanciranju projekta izgradnje atletske staze u Kninu u 2018. godini.

Odluku o sufinanciranju izgradnje atletske staze u Kninu donijela je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. kolovoza 2017. godine, a njezinu će izgradnju Središnji državni ured za šport sufinancirati u iznosu od 1.5 milijuna kuna. Objekt je namijenjen razvoju sporta u lokalnoj sredini, pa će djeca i mladi sportaši dobiti kvalitetno mjesto za treniranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetak 2018. godine

"Ovakvim pristupom želimo što više pomoći lokalnim sredinama i pokušat ćemo osigurati adekvatne uvjete u svim dijelovima Hrvatske. Važan korak na tom putu je i mreža sportskih objekata koja će biti dio Nacionalnog informacijskog sustava u sportu kojeg ćemo uspostaviti do kraja ove godine. Mreža će dati točnu sliku izgrađenosti i potreba za sportskim objektima u svim područjima, a kroz Nacionalni program sporta predvidjeli smo mnoge mjere oko izgradnje manje infrastrukture kako bismo nakon donesene mreže pokušali sufinancirati što više ovakvih sportskih objekata“, rekla je državna tajnica Janica Kostelić prilikom potpisa Sporazuma.

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznosit će 1.770.597,81 kuna, a Grad Knin će u svom proračunu osigurati 270.597,81 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektom je predviđena atletska staza dužine 400 metara sa četiri trake i staza na 100 metara sa šest traka te cjelokupna oprema za discipline - skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, staza s preponama - jama s vodom, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i bacanje kugle, a današnjim potpisom Sporazuma može se početi i s realizacijom cijelog projekta. Završetak gradnje očekuje se do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo