STIGLA JE I POTVRDA / Najbrži Europljanin na Hanžeku napada Boltov rekord

Image
Foto: AP Images

Jacobsovim dolaskom je ionako atraktivna startna lista utrke na 100 metara na 73. Boris Hanžeković memorijalu još dobila na sjaju.

6.9.2023.
9:50
AP Images
VOYO logo

Nastup na 73. Boris Hanžeković memorijalu potvrdila je još jedna sjajna zvijezda svjetske atletike - olimpijski pobjednik te europski prvak i rekorder u ovoj disciplini Talijan Laamont Marcell Jacobs koji će trčati na 100 m.

Image
BACILA HITAC SEZONE /

Dijamantna liga: Sandra Perković druga u Xiamenu

Image
BACILA HITAC SEZONE /

Dijamantna liga: Sandra Perković druga u Xiamenu

Jacobs je na Olimpijskim igrama u Tokiju senzacionalno došao do zlata istrčavši u finalu 100 m za 9.80 sekundi, a zlato je osvojio i s talijanskom štafetom 4x100 m. Nakon toga osvojio je zlato i na Europskom prvenstvu u Münchenu 2022. godine, a ima još i europsko i svjetsko dvoransko zlato na 60 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacobsovim dolaskom je ionako atraktivna startna lista utrke na 100 metara na 73. Boris Hanžeković memorijalu još dobila na sjaju. Podsjećamo, uz olimpijskog pobjednika će u nedjelju 10. rujna u 18:32 sati na stadionu Mladosti trčati i afrički rekorder i finalist ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti Ferdinand Omanyala čiji je osobni rekord 9.77, a ove godine je s 9.84 četvrti na svjetskoj ljestvici.

Bit će tu i Kishane Thompson koji je prije nekoliko dana na Dijamantnoj ligi u Xiamenu trčao 9.85 te Oblique Seville koji je proljetos trčao 9.86, a u finalu SP u Budimpešti je sa 9.88 zauzeo četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se prije dvije godine Marvin Bracy s 9.86 približio na svega stotinku sekunde rekordu mitinga Usaina Bolta, taj će rekord u nedjelju biti na nikad većoj kušnji.

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo