IZBOR SN: / Sandra i Ivan su najbolji sportaši Hrvatske!

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Atletičarka Sandra Perković, nogometaš Ivan Rakitić te ženska karate reprezentacija i veslački dvojac Martin i Valent Sinković proglašeni su u petak najboljim sportašima Hrvatske u 64.

11.12.2015.
20:55
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

U tradicionalnoj anketi jedinog sportskog dnevnika u našoj zemlji ove je godine sudjelovao 351 sportski novinar iz 56 redakcija koji su četvrtu godinu za redom za najbolju sportašicu Hrvatske izabrali aktualnu olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Sandru Perković kojoj su dali 204 glasa. Druga je bila atletičarka Blanka Vlašić (59), trećeplasirana odbojkašica Maja Poljak (39), a zatim slijede streljašica Snježana Pejčić (27), karatistica Maša Martinović (16), taekwondašica, Lucija Zaninović (3), te njezina kolegica Iva Radoš (2) i sestra Lucija (1 glas).

Raketa ispred Filipa

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić dobio je 162 glasa, boksač Filip Hrgović 96, gimnastičar Mario Možnik 44, veslač Damir Martin 38, strijelac Andrej Krstinić 9 i Tonči Stipanović 2 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najbolju ekipu izabrana je karate reprezentacija koja je dobila 176 glasova, Kuglačka reprezentacija je druga sa 100, samostrel reprezentacija je na trećem mjestu sakupila 56 glasova, a odbojkaška reprezentacija 19 glasova. Naslov najbolje momčadi Hrvatske u 2015. godini uvjerljivo je pripao svjetskim veslačkim prvacima u dvojcu na pariće braći Valentu i Martinu Sinkoviću koji su dobili 280 glasova. Vaterpolska reprezentacija je druga sa 18 glasova, dok su po 10 glasova dobili vaterpolisti riječkog Primorja EB i rukometaši PPD Zagreb.

Vuković ispred fair-play

Nagrada za fair-play potez u 2015. godini dobio je bivši rukometni reprezentativac Drago Vuković. On je na bundesligaškoj utakmici između Kiela i njegovog Fuchse Berlina bio u napadu fauliran od igrača Kiela Mamelunda kojeg je sudac isključio na dvije minute. Vuković je objasnio sucu da to nije bio prekršaj za isključenje nakon čega je sudac poništio odluku i norveškog reprezentativca ostavio u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigodnoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša Hrvatske u 2015. godini u Hypo centru nazočili su brojni sportaši, sportski djelatnici, te uglednici iz kulturnog i političkog života koje su u glazbenom dijelu svečanosti zabavljale pjevačica Ivana Vrdoljak i mlada Riječanka Mia Negovetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo