Play ponuda

Stigao je novi šef: 'Zagreb je odlično mjesto za život!'

shimmer fallback

Doug Shedden novi je glavni trener Medveščakove KHL momčadi. Kanadskom stručnjaku, a nekad i iskusnom NHL igraču, ovo će biti premijerna sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi.

9.10.2014.
11:04
Play ponuda

''Iskustvo igranja u NHL-u, vođenje sjevernoameričkih timova kao i nacionalnih reprezentacija, rušenje rekorda AHL-a u pobjedama te osvajanje Spengler kupa puno govore o Sheddenu kao treneru i radniku. Vjerujem da je on pravi izbor za našu momčad i nadam se kako će donijeti potrebnu energiju i snagu koja nam je potrebna za uspješan plasman ove sezone'', predstavio je novog Medveščakovog trenera Damir Gojanović, predsjednik kluba.

''Drago mi je što je Medveščak bio zainteresiran da dođem ovdje. Ovo je prilika koja se ne propušta i radujem se ovom izazovu. Ne samo zbog toga što je KHL izvrsna, moćna i profesionalna liga, već i zbog toga što je Zagreb odlično mjesto za život. Prije nekoliko godina, kada sam bio trener Zuga, u Zagrebu smo odigrali neke pripremne utakmice. Tako da sam već tada upoznao ovaj grad i klub, a i moj najbolji prijatelj Steve Gatzos igrao je u Medveščaku krajem 80-ih. Uvijek mi je pričao samo dobre stvari o Medveščaku i o tome koliko je uživao igrati u njemu i u Zagrebu. Znam da je ovo moja prva sezona u KHL-u i znam da neće biti lako, bit će tu mnogo novih gradova i klubova koje ću morati upoznati, mnogo novih igrača koje možda dosad nisam vidio, ali opet, bit će to sigurno predivno iskustvo uz puno odličnih utakmica'', oduševljeno je najavio svoj dolazak u Medveščak trener Doug Shedden.

//www.youtube.com/embed/ArLK4YkGkdw

Doug Shedden (1961.) je, nakon dugogodišnje igračke karijere, u trenerske vode uplovio 1992. godine. Prvih jedanaest sezona je zanat brusio kao glavni trener u sjevernoameričkim ligama, CHL-u (Wichita Thunder, Memphis RiverKings), UHL-u (Flint Generals) i ECHL-u (Louisiana IceGators). Četiri puta je osvojio naslov prvaka CHL-a (Ray Miron President’s Cup), dva s Wichita Thunderom 1993./1994. i 1994./1995. te dva s Memphis RiverKingsima 2001./2002. i 2002./2003., dok je pak s Flint Generalsima osvojio Colonial kup (1999./2000.).

Prvi angažman u AHL-u dobio je 2003. godine od strane St. John's Maple Leafsa, a 2004./2005. je srušio klupski rekord Maple Leafsa ostvarivši 46 pobjeda u osnovnom dijelu AHL-a. Nakon dvije sezone u redovima Maple Leafsa, Shedden se preselio u Europu gdje ga je čekalo mjesto glavnog trenera kod finskog prvoligaša HIFK-a s kojim se na kraju borio za brončanu medalju Liige (HIFK izgubio od HPK). HIFK je 2006./2007. zamijenio Jokeritom koji je te sezone doveo do finala Liige i srebra. Srebro i ostanak kod Džokera još jednu sezonu, Sheddenu je 2007./2008. omogućilo priliku da se prvi put okuša i kao izbornik u finskoj reprezentaciji. Sa Svjetskog prvenstva Elitne divizije 2008. u Finsku se, zajedno sa svojim izabranicima, vratio s brončanom medaljom oko vrata. Godine 2013. ponovo je bio dio SP-a Elitne divizije, ali kao pomoćni trener kanadske reprezentacije.

Posljednjih šest sezona Shedden je bio glavni trener švicarskog prvoligaša Zuga i u tom razdoblju je Zug pet puta zaigrao u polufinalu NLA. Osim toga, u svojoj biografiji ima upisana i pet nastupa na Spengler kupu, kao i jedan osvojen 2012./2013. Naime, posljednjih pet sezona bio je glavni trener Teama Canade, momčadi koja je sastavljena pretežno od Kanađana koji igraju u Europi i koja već tradicionalno nastupa na Spengler kupu.

Play ponuda
Play ponuda