IVICA TUCAK U NJEMAČKU VODI KOMBINIRANU MOMČAD: / 'I takvi smo kvalitetniji od njih'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tucak na put u Njemačku vodi kombiniranu momčad za koju vjeruje da je sposobna izboriti pobjedu i već sada osigurati plasman na završni turnir u Rusiji.

15.1.2018.
13:05
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u njemački grad Krefeld u kojem će 16. siječnja s najboljim njemačkim vaterpolistima odigrati utakmicu 3. kola kvalifikacijske 'B' europske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 18. do 23. lipnja igrati u Rusiji.

JUG U DUBROVNIKU ZAMRZNUO PARTIZAN NA -5: Mladost bolja od Primorja u hrvatskom okršaju

"Naš glavni cilj ove godine je nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Barceloni, i ove kvalifikacijske utakmice za završni turnir Svjetske lige kao i utakmice Europskog kupa u kojem ćemo u Splitu od 15. do 18. veljače ugostiti reprezentacije Grčke, Nizozemske, Malte i Srbije poslužit će nam da iskristaliziramo momčad za nastup na Europskom prvenstvu", rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Momčad Njemačke je tjelesno izrazito snažna, ali...'

Tucak na put u Njemačku vodi kombiniranu momčad za koju vjeruje da je sposobna izboriti pobjedu i već sada osigurati plasman na završni turnir u Rusiji, a na njegovom popisu su: vratari Mate Anić i Ivan Marcelić, bekovi Ivan Buljubašić, Marko Macan i Hrvoje Benić, centri Luka Lončar i Josip Vrlić te napadači Javier Garcia, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Vukičević, Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić.

"Momčad Njemačke je tjelesno izrazito snažna, ali smatram da mi i sa ovako kombiniranim sastavom imamo kvalitetniju momčad i veću širinu. Znamo da će glavna opasnost po naš gol biti Zagrepčanin Mateo Ćuk kojemu očito odgovara uloga prvog njemačkog centra", kazao je Ivan Buljubašić čiji će dvoboji sa Ćukom u mnogome odrediti tijek utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Suradnja s Pevecom'

Na konferenciji je potpisan i ugovor o suradnji HVS-a i trgovačkog lanca "Pevec" kojeg su potpisali predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda.

"Normalno je da se kao društveno odgovorna tvrtka koja želi postati prvi trgovački lanac u zemlji vežemo uz najbolje nacionalne reprezentacije. Tako smo mi nakon višegodišnje uspješne suradnje s rukometnom reprezentacijom nedavno potpisali ugovor o suradnji s boksačkim savezom, a danas i s najboljom reprezentacijom na svijetu jer i mi želimo u svojoj branši biti najbolji", kazao je Lovrinčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo