BRAVO / Ivica Kostelić prvak Mediterana: Naslov osigurao nakon čuvene regate

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kostelić je ukupni naslov osigurao stigavši drugi na regati Palermo-Monte Carlo, mediteranskom offshore klasiku koji svake godine krajem kolovoza povezuje Palermo s Monakom na ruti dugoj 500 nautičkih milja

29.8.2023.
13:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski skijaš, a sada avanturist i jedriličar Ivica Kostelić s posadom na jedrilici ACI 40 osvojio je titulu prvaka Mediterana u klasi 40.

Image
POHVALILI SE /

Poznato tko će nakon Osijeka igrati utakmice u Gradskom vrtu

Image
POHVALILI SE /

Poznato tko će nakon Osijeka igrati utakmice u Gradskom vrtu

Kostelić je ukupni naslov osigurao stigavši drugi na regati Palermo-Monte Carlo, mediteranskom offshore klasiku koji svake godine krajem kolovoza povezuje Palermo s Monakom na ruti dugoj 500 nautičkih milja. Ove godine se regata održala po 18. put i nastupila su ukupno 44 broda, a Ivica Kostelić s brodom ACI 40, u čast 40 godina postojanja i djelovanja ACI-ja, osvojio drugo mjesto u svojoj klasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o čuvenoj regati koja predstavlja istinski ispit vještine, izdržljivosti i strategije, budući da plovidba od sicilijanske do monegaške prijestolnice sa sobom nosi specifične izazove, uključujući raznolike vremenske uvjete, navigacijske prepreke i brojna druga iskušenja mentalne i fizičke snage sudionika.Offshore jedrenje je plovidba vodama kada se obala u pravilu ne vidi.

Drugo mjesto na Palermo-Monte Carlo Kosteliću je donijelo i ukupnu pobjedu u klasi 40 jer je ranije s Darkom Prižmićem pobijedio na regati za dvoje Roma per Due, a bio drugi na Paprec Saint Tropez 600 i Massilia Cupu. U listopadu se vozi zadnja regata Middle Sea, no ona nema rezultatsku važnost jer je Kostelić već osigurao ukupnu pobjedu.
Klasa 40 je međunarodna jedriličarska klasa za oceansko i offshore jedrenje, s box-rule pravilom i brodovima, dizajniranim prvenstveno za dvojce. Brodovi su dužine 12 i širine 4.5 metra, a visine jarbola od 19 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je jedrio dvije sezone i na Atlantiku, a najbolji rezultat u prvenstvu Klase 40 mu je bio 10. mjesto iz 2021. godine.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo