Kostelić ogorčen: 'Ovo je velika sramota za skijanje! Nevjerojatno!'

Muškim slalomom koji je osvojio Austrijanac Mario Matt završila su natjecanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

22.2.2014.
10:09
VOYO logo

Austrijski veteran Mario Matt (34) bio je u vodstvu poslije prve vožnje, a na kraju je zasluženo osvojio zlato. Posljednja je to disciplina alpskoga programa na ovim Igrama, a u svome vjerojatno zadnjem olimpijskom nastupu Matt je na superteškoj stazi Ante Kostelića osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri.

Drugi je bio Marcel Hirscher s 28 stotinki zaostatka, a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je prvu vožnju završio tek na 21. mjestu, no u nastavku slaloma se bitno pomaknuo prema naprijed, do devetog mjesta (zaostatak 2.27 sekunde). Razlog su bili bolja vožnja, ali i mnogi padovi u drugom laufu. Naime, čak 12 skijaša iz prvih 30 nije uspjelo završiti nevjerojatno tešku stazu koju je postavio Ante Kostelić.

Mlađi Austrijanac Marcel Hirscher je nakon devetog mjesta u prvoj vožnji sjajno odradio nastavak na Antinoj stazi, te ga nitko nije mogao skinuti s prvog mjesta. Nitko do Matta koji je tako nakon dva svjetska slalomska naslova osvojio olimpijsku krunu, što mu je inače prva olimpijska medalja u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je već nakon prve vožnje najavio 'drugu priču' u drugom laufu.

"Pa imam veliki zaostatak, nisam se baš dobro osjećao, ali druga vožnja će biti druga priča", rekao je Ivica, znajući da drugi lauf postavlja tata Ante Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je velika sramota da olimpijski slalom ima 46 sekundi, ali to je pravac u kojem skijanje, nažalost, ide. Ali što sad, treba voziti, tako je kako je. Nažalost, to je sramota za skijanje, to je tendencija i to je nevjerojatno da netko hoće blatiti vlastiti sport!", vidno je razočaran bio Ivica.

Natko Zrnčić-Dim je pao tijekom druge vožnje, dok je Dalibor Šamšal završio na 19. mjestu sa preko sedam sekundi zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Mario Matt (Aut) 1:41.84 2. Marcel Hirscher (Aut) +0.28 3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.83 4. Stefano Gross (Ita) +0.88 4. Fritz Dopfer (Njem) +0.88 … 9. Ivica Kostelić (Hrv) +2.27

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo