Kostelić uoči SP-a: 'To je zapravo predstava!'

'Svjetski kup je zbog kvota i konkurencije najjače natjecanje, jače i od Olimpijskih igara koje imaju simboličnu težinu.

5.2.2013.
14:10
VOYO logo

Ivica Kostelić i skijaška elita od srijede će snage odmjeravati u Schladmingu gdje počinje Svjetsko prvenstvo.

Tvrdi da mu je problematično koljeno malo natečeno, napomenuo da nije krizno stanje te izjavio kako se nada da će izdržati do 12. veljače kada treba primiti novu injekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da je koljeno u bitno boljem stanju nakon primanja injekcija, dogovoreno je da to činimo češće no prije, svaka tri tjedna. Posljednji put primio sam lijek nakon Wengena, a prije Kitzbuhela", izjavio je Kostelić za Večernjak te dodao da Svjetski kup za njega ima veću važnost od SP-a.

http://www.youtube.com/embed/ElxrfT3sDns Generalna proba otvaranja SP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno je da je SP dobio na većoj važnosti onog trenutka kad sam shvatio da ne mogu konkurirati za overall. Ipak, Svjetski kup je i dalje bitan jer je bilo važno da prijeđem 500 bodova, da imam osigurane startne bodove za sljedeću, olimpijsku sezonu. Uz postojanje Svjetskog kupa, a ako gledamo druge sportove, onda je to naše svjetsko prvenstvo, ovakvo klasično svjetsko prvenstvo je nepotrebno. Svjetski kup je zbog kvota i konkurencije najjače natjecanje, jače i od Olimpijskih igara koje imaju simboličnu težinu. To je zapravo predstava za sponzore i skijašku industriju, još jedan način da se usmjeri pozornost na skijaški sport, no te medalje nemaju težinu kao pobjede u Svjetskom kupu ili na Olimpijskim igrama, ali su se ljudi složili da su i one važne", smatra Ivica koji više cijeni uspjehe u Svjetskom kupu.

"I na Svjetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama ima slučajnih pobjednika, onih koji su baš taj dan inspirirani i koji su imali više sreće od ostalih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo