ISTINSKI SPORTSKI VELIKAN: / Legendarni 'djedica' došao do 45. medalje na svjetskim prvenstvima!

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND
12.2.2017.
16:58
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

Fourcade je imao jedan promašaj i do zlata je stigao s 22,8 sekundi prednosti pred Johannesom Thingnesom Bøom koji je imao tri promašene mete, a 25,6 sekundi nakon Fourcadea do cilja je stigao i Ole Einar Bjørndalen te osvojio broncu.

Dvostruko obiteljsko slavlje

Fourcadeu je ovo rekordna, 11. pobjeda u ovoj sezoni te treća medalja na prvenstvu. Osvojio je srebro u mješovitoj štafeti i broncu u sprintu. No, na ljestvici osvajača medalja na svjetskim prvenstvima francuski biatlonac još uvijek debelo zaostaje za 43-godišnjim Bjørndalenom. Norvežanin je u nedjelju osvojio svoju 11. broncu, a već od prije ima 20 zlata i 14 srebrnih odličja, što je ukupno 45 medalja, dok ih je Fourcade zasada skupio 23 - 11 zlatnih, 9 srebrnih i tri brončane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dvostruko slavlje u domu Bjørndalenovih pobrinula se Norvežaninova supruga, Bjeloruskinja Darija Domračeva, osvojivši srebrno odličje u dohvatnoj utrci biatlonki. Domračeva je bila bez promašaja, ali je ipak zaostala 11,6 sekundi za novom svjetskom prvakinjom Njemicom Laurom Dahlmeier koja je promašila jednu metu. Broncu je s tri promašaja i zaostatkom od 16,6 sekundi osvojila Čehinja Gabriela Koukalova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo